Korku Temasına Sahip Farklı Bir FPS Oyunu: Scorn

Listemize ekleyelim

Hem korku hem de aksiyon anlamında son zamanlarda benzer yapıda oyunlarla karşılaştığımız FPS türü için kalıpların dışına çıkan bir oyun geliyor.

10 kişilik bir ekipten oluşan Sırp kökenli Ebb Software, Scorn adlı oyununu 2014 yılında Kickstarter’a getirmişti. Kampanyası başarısız olan oyunun özel bir yatırımcı sayesinde ayağa kaldırıldığını aradan geçen onca zamandan sonra öğrenebildik.

Görsel tarz olarak Alien’ın tasarımcısı H.R. Giger’ın çalışmalarından esinlendiği gözüken Scorn bulmaca ve aksiyon öğelerine sahip bir FPS olacak. Oyunda rastgele üretilen herhangi bir mekanın olmayacağının ve ara sahnelerin bulunmayacağının da altı çiziliyor. Hikaye de çoğunlukla çevre vasıtasıyla oyuncuya aktarılacak. Sahip olduğu tema ve ideolojik unsurlarla, Scorn’un uzun zaman sonra bile insanları düşündürtmesi isteniyor.

Ebb Software’ın üstünde durduğu noktalardan biri de Scorn’un tipik bir FPS oyunu olmayacağı. Örnek olarak oyunda karşılaşacağımız yaratıkların birçoğu bize zarar vermeye çalışmayacak. Bu mekaniğin nasıl işleneceğini oyun çıktığında göreceğiz.

İki parçadan oluştuğu söylenen Scorn’un ilk parçasının 2017 yılında çıkması planlanıyor. Eğer ilgilinizi çektiğiyse oyunun Steam Greenlight sayfasına da bir bakın derim. İğrençlikte sınır tanımayan videoyu da midenize güveniyorsanız izlemeden geçmeyin.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum