Larian, İlk Baldur's Gate 3 Yamasını Geri Çekti

Kayıt dosyalarında sorun oluşmuş

Larian Studios, Baldur's Gate 3 erken erişime girdikten sonra arka arkaya üç hotfix yayınlamış, oyuncuların şikayetçi olduğu hataların bazılarını hızlı biçimde düzeltmişti. Bunlar 'yaşam kalitesini' etkileyen tarzda hatalar olduğu için hotfix ile kolayca çözülebiliyor ama oyuncular asıl olarak ilk büyük yamanın yayınlanmasını bekliyorlardı.

Larian dün gece oyunun ilk yamasını yayınladı. Bu yama çok sayıda hatayı düzeltirken, bazı kısımları da iyileştiriyordu. Ama hesapta olmayan bir durum meydana geldi ve bu yeni yamanın ardından bazı oyuncular eski kayıtlarını yükleyemediklerini gördüler. Bu kadar ciddi bir hata nasıl gözden kaçtı bilinmez ama raporların ardından Larian sorun yaşayan oyuncuları bekletmemek için tüm yamayı geri çekti.

"Sorunu giderdiğimiz zaman yamayı tekrar yayınlayacağız" diyen Larian, önceki versiyona döndükleri için kayıt dosyalarının şu an sorunsuz çalıştığını da söylüyor.

Bu yamayla birlikte Larian bir de Ölüm Haritası yayınladı ve oyuncuların şu ana kadar nerelerde ve nasıl öldüklerini gösterdi. Larian bu tür bilgileri toplayarak oyuncuların hangi bölgelerde daha çok öldüklerini ve bu ölümlerin normal olup olmadığını araştırarak gerekli ayarlamaları yapıyor. Bunu oyun yayınlanmadan önceki sunum videolarında da göstermişlerdi, Divinity: Original Sin 2'de bu şekilde aşırı ölümlerin olduğu (ama olmaması gereken) yerlere hep ince ayar çekmişlerdi.

Çoğu oyuncu Gale ile ilk kez karşılaştıkları yerde ölmüş, Larian bunu 'tuhaf bir durum' olarak adlandırıyor mesela.

Baldur's Gate 3'ün ilk yaması, kayıt sorunu çözüldüğünde tekrar yayınlanacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum