The Last of Us'taki Bir Harita Esinlenme Eleştirilerini Alevlendirdi

Naughty Dog'un başı dertten kurtulmuyor.

Daha önce aktris Ellen Page ve Ellie karakterleri arasındaki benzerlik yüzünden çeşitli eleştirilere maruz kalan Naughty Dog'un bu sefer işi daha zor. Çünkü Cameron Booth adında, kendince haritaları tekrar tasarlayan bir kişinin Boston haritası, kendisine sorulmadan oyuna eklenmiş durumda.

Bu duruma çok sinirlenen Booth öncelikle küfürler de içeren bir Tumblr mesajı atarak fişeği ateşlemiş. Tabi bu fişeği fark eden oyuncular da karşı saldırıya geçmişler. Booth'un aldığı yorumlar "Bu işi özel şekilde halletmeliydin, ortalığa yaymana gerek yoktu" ile başlayıp "Yaptığın yeni bir şey değil ki, birisi senin orjinalden kopyaladığın haritayı senden kopyalamış. Ne olmuş ki?" ye geçiyor, oradan da "Birisi senin işini kullanmaya değer bulmuş, daha ne istiyorsun?" ile son buluyor.

Her birinin kabul görebilir kısımları ve yanlış olan kısımları olsa da, Booth tepkisindeki sertliğin sebebini Sony gibi bir devin karşısında ne yapacağını bilememesine bağlamış. Ayrıca 4000 piksel boyutundaki haritalarında kendi adı damgalı olsa da, 1200 piksellik hallerinde bulunmuyormuş, Böylece The Last of Us'taki çözünürlüğü de öğrenmiş olduk.

Ama sonrasında olan gelişmeler, umut verici yönde. Sony tarafından bir temsilci Booth ile irtibata geçmiş ve çok yapıcı geçtiği söylenen bu görüşmenin ardından durumun iki tarafı da memnun edecek şekilde yakında sonuçlanacağını açıkladı Booth.

Orijinal mesajını silip, bu güncelleme ile düzelttiği Tumblr mesajının dışında Twitter hesabı da dünkü karmaşadan sonra sakin duruyor. Bakalım ilerleyen günlerde başka bilgiler gelecek mi...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum