League of Legends, İlk Romanına Kavuşuyor

O artık bir oyundan çok daha fazlası

Riot ile Orbit Books, League of Legends evreninde geçen ilk romanı duyurdu. Ruination ismindeki roman Riot Games'in baş yazarlarından Anthony Reynolds tarafından kaleme alınıyor ve eylül ayında piyasada olması bekleniyor.

Ruination "Kalista, İntikam Mızrağı" ve "Viego, Mahvolmuş Kral" şampiyonlarına odaklanan bir roman.

Kalista oyuna 2014 yılında eklenmişti, karakter açıklamasıysa şöyle: Öç hırsı ve öfkeyle dolu bir varlık olan Kalista, çağırıldığında hain ve hilekârları avlamak için Gölge Adalar'dan çıkıp gelen ölümsüz, intikamcı bir ruh. İhanete uğrayan kişi kanlar içinde feryat ediyor bile olsa, Kalista yalnızca kendisine ruhlarıyla ödeme yapabilecek olanları seçer. Gazabı üzerine çökenlerin vay haline; artık son dualarını etseler iyi olur çünkü bu acımasız avcıyla yapılan anlaşmalar, ancak ve ancak ruh söken, soğuk bir alevle bezeli mızrakların hedefine saplanmasıyla son bulur.

Viego ise yeni şampiyonlardan, hatta bu yıl Ruined King isimli yan oyunda da kendisini başrolde gördük: Viego bir zamanlar, artık çoktan unutulmuş bir ülkenin kralıydı. Bin yıldan uzun zaman önce, ölen eşini diriltmeye çalışırken Afet olarak bilinen ve kendi sonunu da getiren büyülü felaketi tetikledi. Yüzyıllar önce ölmüş kraliçesine duyduğu saplantılı özlemin acısını çeken, güçlü bir hortlağa dönüşen Viego artık Mahvolmuş Kral. Ölümcül Harrowing'leri kontrol ediyor, bir gün Isolde'sini iyileştirebilecek bir şey bulmak için Runeterra'nın altını üstüne getiriyor ve zalim, kırık kalbinden Kara Sis yayılırken karşısına çıkan her şeyi yok ediyor.

Ruination'da bu iki karakter arasındaki ilişki ön planda olacak, çünkü Kalista Kral Viego'nun askeri generarli ve zehirlenmiş Kraliçe Isolde'yi kurtarmanın tek yolu olan kadim büyülere ulaşmak için efsanelerdeki bir diyarın peşinde.

League of Legends daha önce de edebiyat sahnesiyle buluşmuş ve 2020 yılında Garen: First Shield ismindeki kısa roman sadece e-kitap formatında yayınlanmıştı. Kısa roman, bildiğimiz romanlardan farklı oluyor tabii, kısa bir öykü anlatıyor. "Novella" ile "novel" arasında önemli bir fark olduğu için Ruination için ilk roman diyebiliyoruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum