League of Legends'ın Yeni Şampiyonu Zoe'nin Yetenekleri Açıklandı

Daha önce W yeteneği gibi bir yetenek görmedik!

İlk yayınlanan tanıtım videosundan yola çıkarak bazı yeteneklerini tahmin etmiştik. Bir çoğu doğru çıktı ancak, bir yeteneği var ki bizi çok şaşırttı. Zoe, oyun içerisinde oldukça hareketli ve oldukça sık yetenek kullanan bir karakter olacağa benziyor. İsterseniz yeteneklerine hemen bir göz atalım;

(Pasif) Pırıltı Şenliği: Zoe bir yetenek kullandıktan sonra, bir sonraki normal saldırısı ilave büyü hasarı verir.

(Q) Uçarı Yıldız: Zoe ufak bir alana büyü hasarı veren ve pasifini uygulayan bir yıldız atar. Yıldız uçarken Q'ya tekrar basarak yıldızı kendi yakınındaki yeni bir konuma yönlendirebilir. Yıldızın düz bir hat üzerinde ilerlediği mesafe arttıkça verdiği hasar da artar.

(W) Büyü Hırsızı:  Rakiplerin sihirdar büyülerini ve eşyaların aktiflerini kullanmaları, uzun bir süre boyunca yerde kalan büyü küreleri düşürmelerine neden olur. Ayrıca Zoe'nin öldürdüğü bazı minyonlar da büyü küreleri düşürür. Bir büyü küresini almak, o büyüyü ya da eşya aktifini bir kere kullanabilmeyi sağlar. Zoe herhangi bir sihirdar büyüsünü kullanırken kısa bir süre için ilave hareket hızı kazanır ve en yakındaki rakibine atışlar yapar. Her bir atışın pasifini tetikleme ihtimali vardır.

(E) Hınzır Uyku Baloncuğu: Zoe ilk çarptığı hedefin üstünde patlayarak büyü hasarı veren ve isabet alan rakibi uyuşuk hale getiren bir top atar. Birkaç saniye sonra, uyuşuk rakipler kısa bir süreliğine uyuyakalır ve bir sonraki saldırıdan ya da büyüden fazladan hasar alırlar. Bir rakip her uyuyakaldığında, bu yeteneğin bekleme süresi azalır. Baloncuk hiçbir şeye isabet etmezse, yerde kalıp bir tuzağa dönüşür. Duvarın üstünden atılırsa, kullanılma menzili artar. 

(R) Bi Oradayım Bi Burada: Hedeflenen konuma kısa bir süreliğine ışınlan, sonra geri ışınlan. Işınlanma sırasında yeteneklerini kullanabilir, normal şekilde saldırabilir ve duvarların arkasını görebilirsin ama hareket edemezsin.

Yeteneklere baktığımızda karakter takım oyunu için biçilmiş bir kaftan. Özellikle uygun zamanda kullanılacak W yeteneği ile rakibin eşyalarından ve sihirdar büyülerinden yararlanmanız an meselesi. Oyundaki konumu şuan bazı forumlarda ve sitelerde orta koridor olarak gözüksede bana göre karakter tam bir destek şampiyonu olmuş. Özellikle biraz yetenek gücü eşyaları ile Q yeteneği rakip nişancıyı dürtme konusunda çok etkili olur.

Oyun içinde bakalım nasıl bir performans sergileyecek. Hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum