Advertisement

Leap Motion HP Bilgisayarlara Geliyor

Hareket algılama teknolojisi Leap Motion için bilgisayar üreticileri birbirleriyle yarışıyor.

Leap Motion'u duydunuz mu, hakkında okuyup videolar izlediniz mi bilmiyorum. Ama eğer bunlardan hiçbirini yapmadıysanız, bu haberi okumadan önce şöyle kısaca Leap Motion'ın ne denli heyecan verici bir teknoloji olduğuna bakmanızı öneriyorum. Şu video mesela, işinizi görür.

İzlediniz mi videoyu? Hah, devam o zaman. Kendisi 0.01mm'lik hareketleri bile algılayabilen ve 10 parmak için 290fps hıza sahip bir 3B hareket algılayıcı efendim. Böyle bir teknolojiyle neler neler yapılabilir bir düşünün (siz daha videoyu izlemediniz mi bakayım?!). Daha önceden kimi üst düzey Asus bilgisayarların yanında geleceği açıklanan ve Amazon UK ile BestBuy'ın bayiliğini aldığı Leap Motion, HP'nin de gözünden kaçmamış.

Yalnız bu sefer durum biraz farklı. Zira iki firma arasında yapılan ortaklık anlaşmasına göre HP, Asus'un yaptığı gibi üst düzey bilgisayarlarıyla birlikte vermek yerine Leap Motion teknolojisini bilgisayarlarına entegre edecek (ancak ilk etapta bilgisayarların yanında verilecekmiş yine). Her iki firma için de son derece kârlı ve mantıklı bir adım.

"Ben tek başına istiyorum bunu ama." diyenler için de, Leap Motion'ın 79$'dan 19 Mayıs'ta piyasaya çıkacağını müjdeleyelim (ki o kadar istiyorsanız bunu biliyorsunuzdur zaten).

YORUMLAR
Parolamı Unuttum