LEGO Star Wars: The Skywalker Saga Nisan Ayına Damgasını Vurdu

Nintendo bile force karşısında boyun eğmiş

Önümüzdeki dönemlerde bolca Star Wars oyunu bizleri bekliyor. Lakin şu an için elimizdeki en kapsamlı Star Wars oyunu acı ama gerçek bir şekilde LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Bu durum oyunun satışlarına da doğrudan yansımış vaziyette. 5 Nisan günü resmen çıkış yapan Skywalker Saga çıktığı ay itibariyle oyun piyasasını tamamen domine etmeyi başarmış. Market araştırma şirketi NPD'nin yayınladığı veriler gerçekten Star Wars'ın gücünü gözler önüne seriyor.

Nisan ayı içerisinde toplam, tüm konsollarda en çok satış yapan oyun olan The Skywalker Saga daha önceki birinci Elden Ring'i de geçmeyi başardı. 13 Mayıs 2022 itibariyle ise 2022 yılında en çok satan oyunlar listesinde de Elden Ring'in ardından ikinci sıraya yükselip, Pokemon Legends: Arceus'u geçmeyi başaran The Skywalker Saga da güç gerçekten yoğunmuş. Ayrıca oyun yaklaşık bir yıl aradan sonra Switch konsolunda en çok satan ilk Nintendo yapımı olmayan oyun oldu. Bu başarıyı daha önce 2021 yılında Monster Hunter Rise yakalayabilmişti. 

Daha çıkalı bir buçuk ay bile olmadan LEGO Star Wars'ın tüm listeleri böyle domine etmesi beni epey şaşırttı. Skywalker Saga ayrıca Xbox ve PlayStation'da da zirveyi kimselere bırakmamış. İnsanların Star Wars oyunlarına büyük bir açlığı var ve TT Games çok doğru bir zamanlama ile muhteşem bir başarı elde etmiş. Umarım bu başarı grafiği ilerleyen dönemlerde daha fazla tek oyunculu Star Wars oyunu yapma konusundaki teşvikleri de arttırır. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum