Level-5 Batı Pazarlarından Çekiliyor Olabilir

Ni no Kuni 3 ne olacak?

Professor Layton, Ni no Kuni, Yo-kai Watch gibi serilerin geliştiricisi Japon Level-5 stüdyosu, Kuzey Amerika'daki genel merkezi Level-5 International America'yı kapatma kararı verdi. Bu karar, gelecekteki Level-5 oyunlarının Japonya dışına çıkma ihtimalini de neredeyse sıfıra indiriyor.

GamesIndustry.biz'e konuya hakim olan kaynakların verdiği bilgilere göre Level-5 International America ve yan ofisi Level-5 Abby, 2019 ortasından itibaren operasyonlarını kısmaya başlamış ve her iki ofisten de yaklaşık 10 çalışanın işine son verilmiş. Bu işten çıkarmalar sırasında kalan çalışanlara da Kuzey Amerika operasyonlarının küçüleceği ve geriye sadece birkaç ay daha bu operasyonları yürütecek kemik bir kadro kalacağı söylenmiş. Level-5 Abby COO'su Yukari Hayakawa da bu yüzden bu yılın başlarında firmadan ayrılmış.

Yine çeşitli kaynaklara göre Level-5 artık oyunlarını Japonya dışında yayınlamayı düşünmüyor, bu yüzden de uluslararası operasyonları ve lokalizasyonları yürüten ofislere artık gerek kalmadı.

Level-5'ın Batı pazarlarında yayınlanan son oyunu 2018 Nisan ayında çıkmış olan Snack World: The Dungeon Crawl Gold idi ve oyun Switch için bu yılın Şubat ayında yayınlanmıştı.

Stüdyonun Ni no Kuni serisinin üçüncü oyunu üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu durum, Ni no Kuni 3'ün de Japonca dışında bir dil seçeneğine sahip olmaması, Professor Layton gibi serileri de bir daha göremeyeceğimiz anlamına geliyor olabilir.

Level-5 henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR
Feyling
13 Ekim 2020 17:30

Yıllardır Yokai'den gitse de zamanında Dragon Quest 8 ve Rogue Galaxy gibi harika işler çıkardılar, yazık. Ama herhalde yine pazar payı bunlar kadar büyük oyun yapsalar başka firmalar aracılığıyla da olsa yayınlarla batıda.

Parolamı Unuttum