Linux'un Babası Linus Torvalds ''Bana Biraz Müsaade'' Dedi

"Çok atarlandım, biraz durulayım" İmza: Linus Torvalds

Linux işletim sisteminin kurucusu Linus Torvalds, bir süre kafa dinlemeye karar vermiş kernel topluluğuna gönderdiği açık mektuptan anlaşıldığı üzere.

Torvalds, son dönemlerde topluluk ile ilişkilerinde sergilediği agresif tutum nedeniyle eleştirilere maruz kalmaktaydı. Bu eleştirilerde haklılık payı olduğuna kanaat getirmiş olacak ki, bir özür mesajı ile birlikte işlere bir süre ara vereceğini açıklamış. Mesajında, insanları yanlış anladığı, hoş olmayan tepkiler verdiği anlar olduğunu fark ettiğini ve 'aynaya bakma vaktinin geldiğini' anladığını söyleyen Torvalds, bunun tam bir ayrılık olmadığının, kendisine çekidüzen verdikten sonra geri döneceğinin de altını çizmiş.

Açık kaynaklı yazılımlar konusunda oynadığı öncü rolü yadsıyamayacağımız Torvalds'ın, hatalarının farkına varıp onlarla yüzleşmesi ve bunu açık yüreklilikle itiraf etmesi takdiri hak eden bir hareket. Umuyoruz, en kısa sürede kendisini toparlayıp geri döner ve yanlışlarında ders çıkartıp eski günlerdeki gibi takım oyunun bir parçası olarak toplulukla çalışmalarına kaldığı yerden devam eder. Penguenin özgürlük mücadelesi henüz bitmedi :)

Bu arada bizler de dönüp bir kez daha Linus Torvalds'ın TED konuşmasına bakabiliriz, belki ilham alınacak bir şeyler çıkar:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum