Logitech G Pro Kulaklık - İnceleme

En sonunda RGB'siz bir oyuncu kulaklığı gördük.

Logitech G Pro'nun tasarımı G433'ü anımsatıyor. G Pro'nun son derece sade bir tasarımı var. Plastik gövde mat bir renge sahip ve oldukça hafif. Kafa bandı son derece esnek ve rahat; insanın kafasını baskılamıyor. Hoparlörlerin olduğu kısım içe dönebiliyor; böylece hem taşımada rahat ediyor, hem de kulaklık çıkartmadan başkalarını dinleyebiliyorsunuz.

Ne var ki, parça kalitesi ve sağlamlık açısından şüphe uyandırıyor. Yanlış anlamayın, elimde kalmadı. Kolay kolay sizin de elinizde kalacağını düşünmüyorum. Sadece biraz kolay esner ve baskıya dayanamaz gibi bir his uyandırıyor.
Aslına bakılırsa sadece bant değil, kulaklık, kafanın hiçbir noktasını baskılamıyor. İnce padler de kulağı sarıyor ve epeyce konforlu; ancak benim tercihim deri olmazdı; zira oyun süresi uzadıkça az biraz kulaklarımı terletebiliyor. Dediğim gibi bu deri olayı kişisel bir tercih, yani kısacası konfora tam puan veriyorum.

Yaştan mı bilmiyorum ama kulaklıkta ilk iş konfora bakıyorum. "Bende öyle" diyebilirsiniz; ancak ben neredeyse ses kalitesini es geçecek kadar konforcuyum. Bunun bir nedeni koca kafalı olmam (:P), diğeriyse sık sık VR kullanmam. Oculus Rift'in yüzünüze yaydığı sıcaklığa bir de kulaklığın rahatsızlığı eklenirse, kısa sürede başınız ağrıyabiliyor.

Dürüst olmak gerekirse, ses kalitesine "spektaküler" diyemem. G Pro'nun bası güçlü, hatta kimi zaman tizi bastıracak kadar güçlü. Ses büyük ölçüde temiz sayılır; analog hışırtı pek yok. Ne var ki dediğim gibi bas ön planda. Son dönemde gaming ürünlerinin tıpkı piyasadaki popüler kulaklıklar gibi basa abandığını görür olduk. Bu ses gurmeleri için bir sorun teşkil edebilir ama anlaşılan o ki genel kullanıcı basların tizlere göre ağır basmasını seviyor.

Bilmiyorum, belki de basların ağır basmasının nedeni oyuncu kulaklarına yavaş yavaş multimedya işlevinin de eklenmesiyle alakalıdır.

Konforla beraber ses izolasyonu da gayet başarılı. G Pro'nun padleri kulağı tam sarıyor ve kulaklık kafanıza tam oturuyor. Dışardan gelen sesleri büyük ölçüde izole ediyorsunuz. Yine zırhlı kablolarda kolay kolay dolanmıyor ve rahat bir kullanım sunuyor. Yine kablonun da kulaklıktan çıkarılabilmesi, yani modüler olması kablo ezilmesi gibi durumlarda değişimi kolaylaştırıyor. Bu detaylar kulağa basit gelebilir, ama benim evde kullandığım, ses kalitesi ve konforundan çok memnun olduğum bir kulaklık, kablo dolaşması ve ezilme riski yüzünden epeyce başımı ağrıtıyor.

Genel anlamda baktığımızda, G Pro öyle ahım şahım notlar almadı. Bunun bir nedeni yüksek fiyatı ve bu fiyatın içinde 7.1 surround sesin dahil edilmemiş olması. Muadili ve hatta bir eski modeli diyebileceğimiz G433'de bu özellik var. Yine mikrofon da bazıları için sıkıntı yaratmış; ne var ki ben kulaklık mikrofonlarından medet ummayı çok geçtim.

Logitech G Pro'nun Türkiye'de nerede satıldığını bulamadım, ama muhakkak bir noktada pazara girecektir (diye tahmin ediyorum). Ancak G433 şu an da hepsiburada.com'da 697 liraya satılıyor. G Pro'nun yurt dışı satış fiyatını göz önüne alırsak, Türkiye'de tahmini 800 liraların üzerinde bir fiyatı olacağını söyleyebiliriz. Zaten tek sıkıntı da burada.

Artılar:

  • Konfor.
  • Güçlü bas.
  • Sade tasarım.

Eksiler:

  • Tizler zayıf.
  • Bu fiyata daha fazla özellik olabilirdi.
YORUMLAR
Parolamı Unuttum