Lost Ark'a Hücum Eden Oyuncular Steam Sunucularını Zorladı

Daha oyunun çıkışına iki gün var üstelik

Resmi çıkışını 11 Şubat'ta gerçekleştirecek olan Lost Ark ön yüklemeye açılır açılmaz oyuncuların büyük ilgisiyle karşılaştı. Oyunun Founder's Pack versiyonunu satın alan oyuncular oyuna 3 gün önceden başlayabilecek, diğer oyuncular ise oyunu ön yükleyerek çıkış gününe hazır biçimde bekleyebilecekti.

Ancak bir anda yüzbinlerce oyuncu oyunu indirmeye kalkışınca indirme hızları da sürünmeye başladı. Lost Ark sorunun farkında olduklarını ve Valve'ın durumu çözmeye çalıştığını açıkladı. Buna ek olarak bir de dün itibariyle 'erken erişim' oyuncuları oyuna yüklenince Steam'in bant genişliği bir kez daha sorun yaşadı.

SteamDB verilerine baktığımızda henüz resmi çıkışını yapmamış oyunun 24 saatteki maksimum eş zamanlı oyuncu sayısının 532,476 gibi müthiş yüksek bir rakam olduğunu görüyoruz. Şu satırları yazdığım sırada bile eş zamanlı oyuncu sayısı 250 binin üzerindeydi. 11 Şubat'ta oynaması ücretsiz olan oyunun herkese açılmasıyla birlikte nasıl sayılara ulaşacağımız merak konusu.

Steam, aynı Halo Infinite ve New World çıkışlarında olduğu gibi ani biçimde artan indirme trafiğiyle başa çıkmakta zorlandı. Halo Infinite çıktığında 23.5 Tbps bant genişliği gerektirmiş, Lost Ark'ın bu ön çıkışında ise göstergeler 30 Tbps'yi gösteriyormuş. Gün içinde Steam'in indirme trafiği 40 Tbps'yi geçti, bu da inanılmaz bir bant genişliği kullanımı anlamına geliyor.

Eğer siz de Lost Ark oynayacaksanız sunucu kuyruklarına şimdiden hazır olsanız iyi olur, popülasyonu düşük sunucular tercih etmeniz oyuna girişinizi hızlandırabilir.

Lost Ark'ın Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum