Advertisement

Lucasfilm, Star Wars İçin Eski Karakterlere Yeni Yüzler Seçmeme Kararı Almış

Eski köye yeni adet olmaz diye boşuna denmemiş...

Sinema tarihine geçmiş bazı karakterleri farklı yüzlerle görmek insanda bir mide yanmasına neden olabiliyor. Özellikle Star Wars gibi hayran kitlesine sahip seriler için bu yanma bir anda ejderha gibi alev atma boyutuna geliyor. Harrison Ford ile özdeşleşen Han Solo'ya yeni bir yüz yapmaya çalışmak da Disney'in en büyük hatalarından birisiydi. Lucasfilm'in başı Kathleen Kennedy de geç de olsa aynı yola gelmiş gibi gözüküyor. Lucasfilm yetkilileri ayrıca yeni dönem Star Wars filmlerinde üçlemelerden mümkün olduğunca kaçınacaklarını da belirtti. 

Vanity Fair sırasında Star Wars fimlerinden bahseden Kennedy, Alden Ehrenreich ve Donald Glover'ın yeni dönem Han Solo'su ve Lando'su olmasıyla ilgili gelen soruya; "Hayatta bazı anlar vardır ve bu sayede bir şeyler öğrenirsiniz. Şu an açık bir şekilde görüyoruz ki bunu daha fazla yapmayacağız." diyerek doğru yolu bulduklarını belirtti. The Mandalorian ile birlikte yeniden gördüğümüz Luke Skywalker'ın olağanüstü performansını düşününce hiç de yeni aktöre gerek yokmuş diye hepimiz düşünmüştük. Sadece Obi-Wan Kenobi olarak Ewan McGregor'ın 1999'da yapılan seçimi kalabilir, onun dışında lütfen eski köye yeni adet getirmeyin. 

Şu an için halen ara dönem dizileriyle uğraşan Disney'in yeni Star Wars dizisi The Acolyte ise anlaşıldığı kadarıyla eski karakterleri içermeyecek. The Phantom Manace öncesindeki yaklaşık 100 senelik bir Jedi dönemini konu alacak olan Acolyte da bizleri bir arpa boyu ileriye götürmeyecek. Dizinin yürütücüsü Leslye Headland de Acolyte'ın geçtiği dönemin belirsizliklerle dolu olduğunu söylemiş. Star Wars adına her alanda epey yoğun bir gündem bizleri bekliyor, bu süreçte güç hepimizle olsun... 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum