Luke Cage ve Iron Fist'in İptal Nedeni, Netflix İzleyici Bilgilerinde Saklı

Marvel-Netflix iş birliği koca mutlu sonla bitmeyecek mi?

Iron Fist ve Luke Cage dizileri Netflix, tarafından iptal edilmişti. Hatta iptallerinden sonra acaba "Disney yayın servisi için mi?" soruları kafalarda dolaşmış fakat Netflix, "Disney, Marvel dizilerimizi iptal edemez." diyerek olaya nokta koymuştu. İşin detaylarına inince dizilerin olağan üstü düşüşler yaşadıkları gözüküyor. Yani iptallerin nedeni oldukça geçerli.

Screen Rant'ın haberine göre, San Fransisco merkezli bir araştırma şirketi olan Jumpshot, günde yaklaşık 100 milyon cihazın milyarlarca tüketici hareketine bakıyormuş. Bu hareketlerin Netflix'in ratingler üzerine gizlilik politikası olduğu için, izleme alışkanlıkları yerine tıklama sayısına bakılmış. Ortaya çıkan sonuçlar oldukça vahim. İlk sezonlarıyla kıyaslandığında, Luke Cage %59'luk Iron Fist ise %64'lük düşüşler yaşamış. İlk sezonki izlenme oranlarıyla, ikinci sezonki izlenme oranları aşağıda. Daredevil 2. sezon 100 ile en başarılı olduğu için kıyaslamak için kullanılmış.

  • Daredevil 2. Sezon: 100
  • Luke Cage 1. Sezon: 92
  • Iron Fist 1. Sezon: 80
  • Luke Cage 2. Sezon: 38
  • Iron Fist 2. sezon: 29

Tüm bunlara rağmen Netflix, Luke Cage için 10 bölümlük bir dizi sezon daha düşünmüş ama bu gerçekleşmemiş. Zira bu dizilerin maliyeti oldukça yüksek. Zaten izlenmeyen bir dizi içinde 13 bölümlük bir sezon yapmanın hiç gereği yok. Rakamların da gösterdiği üzere Netflix, bu dizileri iptal etmek için geçerli sebeplere sahipmiş. Hatta bu bilgilere bakarak Netflix-Marvel ortaklığının sanıldığı kadar başarılı olmadığını görebiliriz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum