Mad Max Serisinin Geleceği Tehlikede

Perde arkasında neler yaşanıyor?

Neredeyse üç sene önce izleme fırsatına eriştiğimiz Mad Max: Fury Road elde ettiği başarılarla devam filmlerini garantilemişti. Fakat aradan geçen zamana rağmen yeni filmlere dair somut gelişmeler yaşanmıyor. Bunun nedeni ise George Miller ve Warner Bros arasındaki anlaşmazlık gibi görünüyor.

Mad Max serisinin beyaz perdeye dönmesi için uzun yıllar beklesek de sonunda hayallerimiz Mad Max: Fury Road ile gerçek olmuştu. Üstelik başrolünde Tom Hardy ve Charlize Theron'un yer aldığı film büyük başarı elde etti. Gişede fırtına gibi esmesinin üstüne altı Oscar kazandırdı. Dolayısıyla devam filminin geleceği de hızla netlik kazandı. Hatta George Miller çıkıp iki filmlik hikayesinin hazır olduğunu açıklayarak bizleri heyecanlandırmıştı. Projenin şimdilik Mad Max: The Wasteland olarak anıldığını bile ifade etmişti. Fakat üç senenin sonunda devam filmleri için hiçbir somut adım atılmadı. Bunun nedeni de sonunda ortaya çıktı.

Paylaşılan yeni detaylara bakılırsa George Miller ve Warner Bros cephesinde Mad Max: Fury Road döneminden kalma bir ödeme sıkıntı yaşanıyor. Durumu kısaca özetlemek gerekirse iki şirket arasında yapılan anlaşmada maliyetin tahmin edilenden düşük kalması durumunda George Miller'ın şirketinin 7 milyon dolarlık bonus alacağı ifade ediliyor. Çekimlerin hava durumu gibi kontrol edilemeyecek koşullardan dolayı belirlenen bütçeyi aştığı fakat ortaya çıkan sorunların ustaca çözüldüğü anlaşılıyor. Dolayısıyla şirket hatası olmadığı için söz verilen bonusu talep ederken, Warner Bros ödeme yapmak istemiyor. Bu da yeni filmlerin çekilmesine engel oluyor.

Söz konusu parasal sıkıntılar olunca problemlerin hızlı bir şekilde çözülmesi pek mümkün görünmüyor. Bu sebeple yakın gelecekte Mad Max: The Wasteland'i izlemek hayal oldu gibi duruyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum