Mahkemenin İlk Kararı Epic Lehine Oldu

Unreal Engine kurtuldu

Apple ve Epic Games avukatları, Zoom üzerinden hakim karşısına çıkarak ilk kozlarını paylaştı diyebiliriz. Apple, Epic'in geliştirici hesaplarını kaldırarak Unreal Engine'in platformlarındaki gelişimini durduracağını söylemiş ve Epic Games de buna şiddetli biçimde itiraz etmişti hatırlarsanız. Microsoft da Epic'in yanında yer alarak Unreal Engine'e uygulanacak kısıtlamanın oyun geliştiricileri ve oyuncuları doğrudan etkileyeceğini belirtmişti.

Bölge hakimi Yvonne Gonzalez Rogers bu ilk görüşmede Apple'ın Epic'in geliştirici hesaplarını kaldırmasına ve Unreal Engine'in Apple işletim sistemlerinde güncelleme almasının engellemesine karşı geçici men kararı verdi.

Mahkeme tutanağında bu eylemin hem Unreal Engine platformuna, hem de üçüncü parti geliştiriciler ve oyuncular dahil olmak üzere oyun sektörüne ciddi zarar verme ihtimali olduğu belirtilmiş.

Ancak, yine aynı tutanakta Apple'ın Fortnite'ın App Store'dan yasaklamasına karşı bir karar çıkmamış ve hakim şu an ortaya çıkan durumun Epic'in kendi suçu olduğunu da belirtmiş. Zaten Apple da Epic'in kendi kendine zarar verdiğini ve durumun düzelmesi için yapması gereken tek şeyin Fortnite'ı eski haline döndürerek Apple'ın kurallarına uygun biçime getirmesi olduğunu söylüyor. Bu konuda Apple ve hakim aynı fikirde.

Epic, bu dakikadan sonra Apple karşısında geri adım atar mı, orası belirsiz. Unreal Engine konusundaki karar sayesinde önemli vakit kazanmış oldular, bundan sonraki ilk adım avukatların ihtiyati tedbir kararı için 28 Eylül'de bir araya gelmesi olacak. Davanın esastan görüşülmeye başlamasının ise 2021 yılının Nisan ayını bulabileceği söyleniyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum