Mart'ta Ne Oynasak?

Seçenek bol.

Ülke olarak çok zorlu ve yıpratıcı bir dönemden geçiyoruz. Temelinde bir eğlence sektörü olan oyunlar da böyle anlarda imdadımıza yetişiyor. Bir şekilde kafamızı dağıtmamıza olanak sağlayacak yeni oyunlar, Mart ayında da karşımıza çıkacak.

Uzun süredir ara verdiğimiz “Ne Oynasak?” serimize bu sebeple geri dönmeye karar verdik. Mart ayında çıkacak yeni oyunları, özellikle bizlerin merak ettiği isimleri sizler için derledik. Hazırsanız, Mart ayının oyunları arasında bir yolculuğa çıkalım.

Wo Long: Fallen Dynasty (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC) – 3 Mart

Bildiğiniz gibi listede tarih sırasına göre ilerliyoruz. Bu sebeple sıranın başında, birkaç gün sonra aramıza katılacak Wo Long: Fallen Dynasty bulunuyor.

Son yıllarda önünü alamadığımız şekilde artan soulslike tipi oyunların en yeni temsilcisi, yılın da en çok merak edilen oyunları arasında. Bu merakın arkasında ise Nioh gibi soulslike türünün en iyi işlerinden biri olan Team NINJA bulunuyor. Ekibin yeni işi, aksiyon dozajını ciddi anlamda yükseltecek.

Çin’in Üç İmparatorluk dönemini konu alacak Wo Long: Fallen Dynasty, Çin’e özel destanları kullanan bir dünya yaratacak. Sekiro benzeri bir “posture” sistemi kullanacak oyunda farklı silahları kullanma fırsatımız da olacak.

Wo Long: Fallen Dynasty incelemesiyle de ambargonun kalkmasının ardından karşınızda olacağız.

WWE 2K23 (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC) – 17 Mart

WWE son yıllarda oyun dünyasının sıklıkla eleştirilen serileri arasında. WWE 2022 bir şekilde bu kötü gidişata dur demiş olsa da, herkes 2023 model WWE’nin yaratabileceği kalp kırıklıklarına hazır. Fakat yayınlanan fragmanlara bakılırsa seri kendini affettirmeye geliyor.

2022 yılında pek çok yenilik ile karşımıza çıkan WWE serisi, 2023 yılında da My Faction moduna sahip olarak gelecek. 2022’de özellikle güreş tutkunlarının sevdiği yeni ve etkileyici hareketler oyuna eklenmişti. Bunların devamının da yeni oyunda karşımıza çıkacağına eminiz.

Klasik güreşçilerin yanı sıra, WarGames modunun da ilk kez oyuna ekleneceğini belirtelim. WarGames güreş seçeneğinde iki ring tek bir çelik kafes ile birleştiriliyor.

Rakibinizi kaldırıp yere vurmak kadar stres azaltıcı bir şey olamaz…

Tchia (PlayStation 5, PlayStation 4, PC) – 21 Mart

Stres azaltmak demişken, ada yaşantısının büyüsüne kapılacağınız Tchia’yı atlamak olmaz. Son dönemlerde insanın içini rahatlatan oyun türünün temsilcisi olan Tchia, bu ayın öne çıkan oyunları arasında.

Oyuna adını veren karakterimiz, muhteşem bir dünyada ilginç bir maceraya çıkacak. Awaceb isimli geliştiricinin ana üssünün bulunduğu New Caledonia isimli adadan yola çıkarak geliştirilen bu dünyada, pek çok farklı dili konuşan karakterler ile karşılaşacağız. Tchia, gizemli sol gözü sayesinde adadaki pek çok canlı ve cansız varlığı kontrol edebilecek.

Disney’in Moana’sından esinlenilmiş gibi görünen oyun, ay sonunda hepimize derin bir nefes aldırarak hayatın bir şekilde devam ettiğini anımsattıracak.

Resident Evil 4 (Remake) (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PC) – 24 Mart

Kimilerini Resident Evil serisi ile tanıştıran yegane oyun RE4, sonunda Remaster versiyonuna kavuşuyor. Yayınlanan her oynanış görüntüsü ile hepimizi heyecanlandırmayı sürdüren oyun ay sonunda bizlerle.

Fragmanlarda sürekli olarak nostaljik sahneler üzerinde durmaya özen gösteren Capcom, bizleri muhteşem bir maceraya çıkartacak. Klasik kamera açısının yeni savaş mekanikleri ile harmanlanması pek çok oyuncuyu şimdiden heyecanlandırıyor. Oyunun aynı zamanda Resident Evil serisinin kilit hikayelerinden birine sahip olduğunu da hatırlatalım.

İlginç bir diğer detay ise oyunun PS VR2 desteği de sunacak olması. Şimdilik bu desteğin oyunun çıkışı ile birlikte hazır olmayacağı biliniyor. Fakat ilerleyen günlerde bu güncelleme de ücretsiz olarak oyuna eklenecek.

The Last of Us Part I (PC) – 28 Mart

Daha önce de bahsettiğim gibi oyun dünyası son yıllarda ilginç bir nostalji furyasına kapılmış durumda. Bu ayın bir nevi remaster olarak nitelendirebileceğimiz diğer oyunu, 28 Mart’ta karşımıza çıkacak.

Pek çokları için tarihin en iyi oyunlarından biri olan The Last of Us, sonunda PC oyuncuları ile buluşuyor. Daha önce oyunu deneyim edememiş olan PC oyuncuları için bu durum oldukça mutlu edici elbette. Fakat oyunu denemiş olanların da bir kez daha The Last of Us dünyasına girmeleri için bir sebep olacak yeni proje.

Oyun çok eski olmamasına rağmen yeni kaplamalar ve grafik detayları ile günümüze uyumu sağlanacak. Oynanışta da The Last of Us Part II’den gelen yeni iyileştirmeleri görebileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum