Marvel Sinematik Evreni Civil War'a Doğru Yol Alıyor

Onur vs. Gurur

Genelde bu tür konulardan dergide bahsederim fakat bu defa durum bayağa büyük olduğundan hemen atıp tutmaya karar verdim.

Marvel sinematik evreninin başarısı ortada ve uzun vadede heyecanını yitirmemesi adına gideceği yol çok ince hesaplanıyor. İlk olarak oyuncuların değişmemesi hikayenin bütünlüğü açısından büyük önem taşımakta fakat bu durumun oyuncuların kariyer gelişimine engel olma potansiyeli yüzünden, bu tip değişimleri kaçınılmaz olarak göreceğimizi bilmek gerek.

Konu bu olduğunda ilk akla gelen isim Robert Downey Jr. oluyor. Iron Man - Tony Stark rolünde izlediğimiz sevilen oyuncu şu anda dünyanın en çok kazanan ve neredeyse en sevilen aktörü olarak karşımıza çıkmakta. Özellikle Iron Man rolü için kendisinden başkasını düşünmek pek mümkün değil gibi. Her defasında Iron Man 4 ve ötesinde rol alacakmısınız soruları ile boğuşan Downey Jr., geçtiğimiz günlerde katıldığı bir şov programında kaçamak cevapların aksine bunun elbet olacağını söylemişti. Daha sonra durumu biraz kıvırarak Iron Man 4 değil ama karakterin başka filmlerde de olacağını açıkladı. Sözleşmesi gereği kendisini zaten bundan sonra ki iki Avengers filminde göreceğiz. Bunun bilindiği halde "başka filmler" demesi gerçekten de Iron Man'in başka filmlerde rol alabileceğinin sinyalinden başka bir şey değildi aslında.

Gittikçe netlik kazanan bu durum çok büyük söylentileri de yanında getirdi. Marvel sinematik evreni Captain America 3 ile Civil War'a doğru yol almakta ve bu filmde yani Captain America 3 filminde, Steve Rogers - Tony Stark atışması başlayıp şekillenecek gibi. Avengers 3'ün adı direkt olarak Civil War bile olabilir, bütün dedikodular haklı çıkabilir. Bildiğiniz üzere Civil War, 2006 tarihli bir Marvel Comics eventı ve gelmiş geçmiş en iyi çizgi roman eventlarından biri. Hükümetin süper kahramanlar adına kimliklerini ortaya çıkartan ve onları bazı kanunlar ile sınırlayan bir yasa çıkartma isteğinin Tony Stark ve bir grup süper kahraman tarafından kabul edilmesi, Steve Rogers ve bir grup kahraman tarafından da kesinlikle rededilmesi üzerine aralarında başlayan soğuk-sıcak savaşı anlatan bu serinin sonucunda Marvel çizgi roman evreni bir daha eskisi gibi olmayacak şekilde değişmişti.

11

Sinematik evrenin yeni bir döneme girmesi açısından yapımcıların Civil War gibi bir hikayeye ihtiyaç duyacağı kesin. Bununla birlikte Marvel Comics'in dün duyurduğu üzere 2006 yılında yayınladığı Civil War'ın ana hikayesini 2015 ortalarında cilalayarak tekrar basma ve yayınlama kararı alması ve bu büyük hikayeyi tam da Avengers: Age of Ultron zamanı gözümüze sokmaya çalışması sinematik evrenin çizdiği yolu kanıtlar nitelikte. Bir şey daha var; Sony'nin geçtiğimiz günlerde Spider-Man haklarını Avengers serisi için limitli bir şekilde Disney'e devredebileceği haberleri de dedikoduları kuvvetlendiriyor çünkü Civil War serisinde Peter Parker'ın Spider-Man olarak çok kilit bir rol üstlendiğini söylemek gerek.

22

Bu heyecan verici gelişmeler sabah sabah aklımı yitirmeme sebep oluyordu diyebilirim. İlk başlarda olası bir Civil War ya da benzer büyüklükteki çizgi roman eventlarına sinematik evrende karşı olan biri olarak, bunun doğal süreç için faydasını kavramış bulunmaktayım ve çok daha büyük sinematik hikayeler için özellikle Civil War'ın yeni bir soluk getirebileceğini düşünüyorum. DC'nin nefesini daha yakından hissetmeye başlayan Marvel'ın bu dev adımı ise yine arayı açmasını sağlayabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum