Marvel Sinematik Evreni'ne Blade Şoku

Vizyon tarihleri allak bullak oldu

Düzen ve nizamın mekanı Marvel Sinematik Evreni son güllerde büyük bir skandal ile çalkalanıyor. Normal şartlar altında ön hazırlıkları devam eden bir filmde yönetmenin görevden ayrılması çok da büyük bir problem değildir. Ancak söz konusu MCU gibi her şeyin birbirine bağlı olduğu bir domino düzeneğiyse bir taşın bile yerinden oynaması tüm akışı bozma tehlikesi yaşıyor. İşte Kevin Feige ve ekibinin son günlerde yaşadığı en büyük sorun da Blade filmiyle beraber bu domino etkisi oldu. 

Orijinal planlamada her şey yerli yerindeydi, Blade filmi3 Kasım 2023'te vizyona girecek ve akış olduğu gibi korunacaktı. Ancak yönetmen Bassam Tariq'in görevden ayrılması sorunların gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Daha önce buradan da bahsettiğimiz gibi başrol Mahershala Ali senaryodan hiç memnun kalmamış ve Kevin Feige olaya müdahil olmuş. Yönetmenin ayrılığı basit sebeplere dayanmıyor, şimdi Marvel Stüdyoları'ndan gelen son haberler filmin 6 Eylül 2024'e ertelendiğini söylüyor. 

Tabii bu tarih de yönetmen ve senaryo düzenlemelerine bağlı olarak değişebilir. Ancak diğer örnekler gibi Blade filmi arafta kalmayacak. Tamamen düzenlenmiş bir senaryo ve buna uygun bir yönetmen ile Blade hayatına devam edecek. Edecek etmesine ama MCU'nun tüm planı da bu değişikliklerden nasibini alacak. Değişikliklerin ardından vizyon takvimi şu şekilde değişti;

  • Deadpool'un üçüncü filmi 6 Eylül 2024'ten 8 Kasım 2024'e ertelendi.
  • Fantastik Dörtlü filmi 14 Şubat 2025 günü vizyona girecek.
  • 7 Kasım 2025'de vizyona girmesi planlanan Avengers: Secret Wars, 5 Mayıs 2026'da karşımıza çıkacak.
  • İsimsiz Marvel filmlerinden ilki 14 Şubat 2025 yerine 7 Kasım 2025'e ertelendi.
  • 1 Mayıs 2026 vizyon slotunu dolu tutan diğer isimsiz Marvel filmi ise takvimden kaldırıldı. 

Burada en etkili değişikliklerden birisi Avengers: Secret Wars adına yaşandı. İki aşamalı yeni Avengers planı dahil Deadpool, F4 gibi markaları baştan düzenlemek zorunda kalan Disney sadece MCU takvimiyle de yetinmedi. İçlerinde Kingdom of the Planet of the Apes'in de yer aldığı çeşitli Disney filmlerinin vizyon tarihi de baştan aşağı yenilendi. Blade için planlanan 6 Eylül 2024 eğer gerçek olursa Kevin Feige ve ekibi yine bir çıkar plan bulmuş gibi gözüküyor ancak bir sonraki erteleme dalgası beraberinde yeni aşama filmlerini de sürükleyebilir. 

İşin bir diğer boyutu Disney+ dizilerine hiç girmiyorum çünkü orası daha da ince bir pamuk ipliğine bağlı şekilde ilerliyor. Ancak son zamanlarda Disney bu erteleme konularıyla başa çıkmak için harika bir yöntem buldu ve dizilerin ilk birkaç bölümünü aynı anda hayranların karşısına sunmaya başladı. Eğer işler biraz daha rayından çıkarsa Disney+ dizilerini de tıpkı Netflix gibi tüm bölümler aynı anda olarak izleyebiliriz. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum