Marvel'ın Blade Yeniden Çekiminde Sorunların Ardı Arkası Kesilmiyor

Önce yönetmen gitti, şimdi de başrol krizi mi geliyor?

Marvel Sinematik Evreni'nin yıllar içerisindeki gidişatına bakınca ortada büyük bir düzen ve planlama olduğunu görebiliyoruz. Başında Kevin Feige'in yer aldığı MCU'dan çok nadir kaotik haberler alıyoruz. Ancak evrene dahil olmaya hazırlanan Blade'in yeniden çekimleri MCU adına epey sancılı bir sürece dönüştü. Önce filmin yönetmeni Bassam Tariq görevinden ayrıldı. Son gelişmelere göre ise filmin senaryosunun bitmiş hali başrol Mahershala Ali'yi epey hayal kırıklığına uğratmış ve öfkelendirmiş.

Orijinal planlamada 23 Kasım 2023 günü vizyona gireceği açıklanan Blade'in bu gelişmelerden sonra vizyon tarihinde nasıl bir değişiklik olacak henüz belli değil. Eski yönetmen Bassam Tariq de sosyal medya üzerinden hayranlara bir açıklama yaptı.

"Blade harika bir yolculuktu. Şu an itibariyle Marvel bünyesindeki insanlara ve aynı zamanda bizim bir araya getirdiğimiz olağanüstü ekibe sevgi ve minnettarlık doluyum. Sıradaki yönetmeni bizim oluşturdğumuz temelleri şekillendirmesi için desteklemeye canı gönülden hazırım. Artık projeye yapımcı olarak dahilim, neler olacağına bakacağız." 

Aradan çok uzun bir süre geçmeden sektörün bilinen gazetecilerinden Jeff Sneider'den çok çarpıcı bir haber geldi. Sneider'in kaynaklarına göre Blade senaryosu tamamlanmış. Yaklaşık 90 sayfadan oluşan senaryo sadece iki tane aksiyon sahnesi içeriyormuş. Mahershala Ali de bu durum karşısında epey öfkelenmiş. Olaya doğal olarak Kevin Feige de dahil olmuş. 

Tüm bu gelişmeleri bir araya getirince Bassam Tariq'in filmden yönetmen olarak ayrılma kararının arkasında bu senaryo krizi de yer alıyor olabilir. Geçtiğimiz dönemlerde özellikle görsel efekt çalışanlarına yaşattığı zorlu süreçler dolayısıyla gündeme gelen Marvel Stüdyoları yeni bir krizi de yazarlar cephesinde yaşarsa hiç şaşırmam. Giderek daha hızlı bir seri üretim merkezi haline gelen MCU muhtemelen Disney'in de gücüyle birlikte "duygusal" bir çıkış yolu bulacaktır. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum