Marvel's Avengers Hala Maliyetini Çıkaramamış

Havlu atmasalar bari

Square Enix, 31 Mart 2021'de sona erecek mali yılın ilk yarısı için düzenlediği yatırımcı toplantısında Marvel's Avengers'ın hala maliyetlerini çıkaramadığını açıkladı. Oyunun Eylül ayında çıktığını düşünürsek üzerinden iki ay geçmesine ve oyun içinde mikro ödemeler de bulunmasına rağmen yeterince gelir elde edememesi de oyunun yarattığı hayal kırıklığını özetliyor.

Square Enix, HD Games segmentindeki operasyonel kaybın 7 milyar yen (67 milyon dolar) civarında olduğunu söylüyor ve bunda hem Marvel's Avengers'ın yüksek yapım maliyeti, hem de COVID-19 pandemisi yüzünden pazarlama faaliyetlerindeki gecikmeler dolayısıyla oyunun çıkışı için yoğun bir reklam kampanyasına girilmiş olmasının etkili olduğunu belirtiyor. Maliyetinin hala daha önemli bir bölümünün karşılanamamış olduğunu, ama satışları arttırarak bu açığı kapamayı istediklerini de belirtiyor Square Enix.

Firmanın bunu başarabilmesi için Marvel's Avengers'ı ciddi biçimde elden geçirmesi ve oyuncuları çekecek içerikler eklemesi gerekecek. Aksi halde bu servis oyunu da Anthem benzeri bir sonla karşılaşabilir.

Square Enix ayrıca yeni IP'lere yatırım yapmayı sürdüreceklerini de belirtmiş. Yeni bir IP yaratmanın çok zorlu bir süreç olduğunu, bugünlerde bu sürecin daha da zor hale geldiğini ama firmanın büyümesi için yeni IP'lerin gerekli oldğunu söylüyorlar.

Firma, Marvel's Avengers'ın şimdiye kadar kaç sattığını ise açıklamadı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum