Mass Effect: Andromeda'nın Yan Görevleri Detaylandı

Andromeda'da saatlerimizi tüketeceğiz

Neredeyse her gün Game Informer aracılığıyla yeni bilgilerini alabildiğimiz Mass Effect: Andromeda için yine bolca detay geldi.

Bu seferki bilgiler oyundaki yan görevlerle ilgili. Mass Effect üçlemesinde yan görevlerimizi genelde şehir merkezleri gibi güvenli bölgelerden alıyorduk. Andromeda’da ise serinin en geniş evreni yer alacak ve bunun faydası olarak yan görevleri alış şeklimiz de çeşitlenecek. Şehir içinde, Nomad ile gezerken veya etrafı keşfe çıkarken yeni görevler bulabileceğiz. Aynı şekilde görevlerin içerikleri aksiyon, bulmaca ve hikaye gibi farklı oynanış mekaniklerine odaklı olacak.

En çok ilgi çekecek yan görev şüphesiz ki sadakat görevleri olacaktır. Mass Effect 2’de fazlasıyla beğenilen bu görev çeşidinde yoldaşlarımızı daha yakından tanıyabileceğimiz, güzel tasarımlarla bezenmiş görevlere çıkacağız.

BioWare yeni kara aracımız Nomad’den de biraz bahsetti. Keşif sırasında bolca kullanmamız gereken bu aracın yeri geldiğinde sülfür havuzu ve lavlar gibi biyolojik tehlikeler karşısında sınav vermesi gerekecek. Gizli eşyalar gibi bazı yerlere ulaşabilmek için buralardan kaçınmamız, doğru yolu bulmamız oldukça önemli.

Bu saydıklarımın ve tarama gibi keşif odaklı unsurların yanında oyuncuları hala bolca içerik bekliyor. Örneğin kritik eşyaların bırakıldığı noktaların izini sürüp hızlı seyahat noktaları açabileceğiz ve yeni teknolojiler bulabileceğiz. Farklı bir içerik olarak birçok gezegende düşmanlarla dolu yerleşim yerleriyle karşılaşıp bunları da ele geçirebileceğiz.

Tüm bunlardan ayrı bir yerdeyse rastgele karşımıza çıkacak boss savaşları duruyor. Skyrim’deki ejderhalar ve devler gibi diyebileceğim bu karşılaşmalarda devasa boss’larla kapışabileceğiz veya kapışan iki tarafın arasına dalıp işlerini daha hızlı bitirebileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum