Mass Effect Trilogy Remastered İddiaları Gerçekmiş

EA'in yeni HD projesi Mass Effect

Tüm zamanların en iyi oyun serilerinden biri olan Mass Effect'in yenilenmiş halde geri döneceği artık kesinleşti diyebiliriz. Uzun zamandır söylentileri dolaşan Mass Effect Trilogy Remastered, EA'in son yatırımcı toplantısında bu mali yıl içerisinde çıkacak bir "EA HD oyunu" sözü geçince bir kez daha gündeme geldi. Her ne kadar EA CEO'su Andrew Wilson toplantı sırasında remaster'larla ilgili konulara girmemiş olsa da zaten Crysis'in ardından diğer Remaster projesinin Mass Effect olacağını tahmin ediyorduk.

GamesBeat'ten Jeff Grubb'un haberine göre - ki kendisi aynı Jason Schreier gibi sektörde stüdyo içinden aldığı bilgilerin isabetli olmasıyla ünlüdür - bu bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Grubb'un yatırımcı toplantısına ait notların sonunda "oh, bahsi geçen HD remaster da Mass Effect Trilogy. Ama oyunun Switch için de çıkmasını beklemeyin - en azından ilk etapta" diyor.

Buradan da Mass Effect Trilogy Remastered'ın uzun vadede tüm platformlar için piyasaya sürülmesinin planlandığını anlıyoruz. Steam'de sadece ilk iki oyun var bildiğiniz gibi, üçüncü oyun yok. Bu yeni üçleme sayesinde tüm seriye de tek elden sahip olmuş olacağız. Belki orijinal oyunların sahiplerine indirimli bile sunulur, o zaman iyice güzel olur. Diğer yandan EA'in geçen aylarda eski oyunlarını yerel fiyatlandırmadan çıkarıp acayip zam yaptığını da unutmamak lazım.

Her ne kadar Mass Effect'in PC versiyonları zaten oldukça güzel, hatta modlanabilirlikleri sayesinde halihazırda yüksek çözünürlüklü dokular ve ek içeriklerle oyunları zenginleştirebiliyorsunuz. Yine de özellikle de Mass Effect 1'in PC versiyonunda gamepad desteği gibi önemli eksiklikler olduğunu düşünürsek bu Remaster gayet iyi olacaktır.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum