MCU Dördüncü Aşamada Görmek İstediğimiz Yeni Marvel Karakterleri #1

Taze taze karakterler

Malumunuz Avengers: Endgame ile birlikte Marvel Sinematik Evreni'nin koca bir dönemi sona erdi. 7 Mayıs 2021'de Black Widow ile birlikte dördüncü aşamaya başlayacağız ve artık önümüzde yeni bir dönem ile birlikte yeni karakterler yer alacak. Artık X-Men ve Fantastik Dörtlü'nün de evrene dahil olacağını düşündüğümüzde yeni ve oldukça farklı bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz.

İşte bu dördüncü aşamada görmek isteyeceğimiz bazı karakterleri listeledik, içerisinde iyiler de var kötüler de hatta hem iyi hem kötü olanlar da var! Ancak listeyi hazırlarken X-Men ve Fantastik Dörtlü gibi ekiplerden ziyade tek başlarına da etki yaratabilecek karakterleri dikkate aldığımızı hatırlatmakta fayda var. Toplamda 12 karakter çıkardık, bu yazıda bu karakterlerin ilk altısıyla karşınızdayız. Siz yeni nesil MCU'da hangi karakterleri görmek istersiniz?

Wolverine

Hugh Jackman'ın canlandırdığı Wolverine karakteri çizgi roman uyarlaması filmler tarihinde bir rekora imza atmıştı, en azından Marvel için. Professor X'i canlandıran Patrick Stewart ile birlikte Hugh Jackman en uzun süreli Marvel karakteri canlandıran oyuncular olarak tarihe geçmişti. Fakat artık yeni bir dönemin başlama zamanı geldi, Fox-Disney anlaşmasının ardından MCU'ya geçen X-Men ve ona bağlı tüm karakterleri düşünecek olursak Wolverine bu alanda başı çeken karakter olacaktır. Wolverine'i diğer X-Men üyelerinden ayrı olarak buraya yazmanın tek sebebi oldukça popüler olması değil, Wolverine özellikle New Avengers dönemi içerisinde iyi bir Avengers üyesi olarak da Marvel'da yer almıştı. Onu MCU'da görmek sadece X-Men içerisinde görmek demek olmayabilir, içerisinde Wolverine'in de olacağı bir Avengers ekibi izleyebiliriz. Tek sıkıntı Wolverine'in oldukça vahşi yapısının Disney'e nasıl uyum sağlayacağı? Eğer Disney, karşımıza "yeterince" vahşi bir Wolverine çıkarırsa, yeni nesil Logan'ı izlemek de büyük bir keyif olacaktır. 

Galactus

Marvel Sinematik Evreni, Fantastik Dörtlü ve ona bağlı karakterleri bünyesine katınca akla gelen iki isimden birisi Galactus oldu. Diğeri ise şüphesiz Doctor Doom. İkisini de MCU'da görmek çok hoş olur. Aslında Galactus'u daha önce sinemada gördük, tabii hemen hafızalarımızdan çıkarmak istedik. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer filminde kocaman bir gaz bulutu vardı, filmi izlediyseniz hatırlayacaksınız, işte o bulut Galactus'tu! Her şeye yeniden başlanacakken şöyle güzel bir Galactus'u MCU'nun kozmik evreninde görmek oldukça hoş olacaktır.

Dr.Doom

Belki de Marvel Evreni içerisindeki en iyi yazılmış kötü adam Victor von Doom olabilir. En iyisi olmasa bile Magneto ve Thanos ile birlikte zirveyi zorlayacağı kesin. Thanos'u kullanan MCU, önümüzdeki aşamada bizlere Dr.Doom'u tanıtabilir, zira Endgame'in yönetmenleri Russo Kardeşler de Dr.Doom'un MCU'ya katılması konusunda oldukça heyecanlı. Enerjiyi emebilen güçleri, stratejik zekası, diktatörü olduğu ülkesiyle Victor von Doom'un MCU'ya katılması oldukça güzel bir hikaye ortaya çıkaracaktır.

Magneto

İşin içerisinde X-Men olunca Magneto'yu göz ardı etmek olmaz. Hele ki mutantları da göreceğimizi düşünecek olursak Magneto gibi bir mutant önderi MCU'nun çehresini tamamen değiştirecektir. X-Men'in politik tarafını da düşünecek olursak Magneto ve önderliğindeki mutantlar ile X-Men'in karşı karşıya gelmesi, Disney-Marvel ortaklığını bir hayli düşündürecektir. Tabii bu durumu biraz daha yumuşatıp, Magneto'yu basit bir kötü adam haline de getirebilirler, ama bunu kimsenin isteyeceğini sanmıyorum.

Sentry

MCU'da aşırı güçlendirilmiş karakter sayısı giderek artıyor, Captain Marvel'ın neler yapabildiğini gördük. Endgame sırasında Scarlet Witch'de güçlerinden bir kesit sunmuştu, fakat Marvel Sinematik Evreni'nin henüz bir "Superman'i" yok. Sentry, bir bakıma Marvel'ın Supermani sayılabilir, oldukça güçlü. Robert Reynolds isimli bir meth bağımlısının bir tesise girip "Golden Sentry Serum" isimli bir ilacı içmesiyle tüm evrenin kaderi değişir. Robert Reynolds bu iksirle birlikte bir milyon patlayan güneşin gücüne denk bir güce sahip olur. Bu güçleri iyilik için kullanmak istese de içindeki bir kötü taraf olan The Void'de her zaman dünya için bir tehdit oluşturmaya başlar. Reynolds'un Marvel Sinematik Evreni'ne girmesi The Void ve Sentry çatışmasıyla birlikte olağanüstü bir güç düellosunu da beraberinde getirebilir. Bakalım MCU'nun dördüncü aşamasında Sentry'e dair bir iz görebilecek miyiz?

Annihilus

Negative Zone'un hükümdarı olan Annihilus Marvel Evreni içerisinde oldukça güçlü bir kötü adam. Bir dönem Annihilation döneminde Marvel Evreni'ni işgal etmeye de kalkmış olan Annihilus, orijinin de bir Fantastik Dörtlü düşmanı hatta Johnny Storm'u ölümden döndürmüşlüğü bile var. Oldukça paranoyak bir karakter olan Annihilus'un en acayip özelliklerinden birisi de ölümsüz olması. Kendisinin de belirttiği üzere yaşamaması gibi bir ihtimal söz konusu değil. Evren var oldukça Annihilus, ölse de yeniden doğacaktır. Hem Negative Zone'u hem de bu özelliklerini düşündüğümüz zaman Annihilus, Fantastik Dörtltü'nün de MCU'ya girmesiyle birlikte evrende güç dengelerini değiştirecektir. 

YORUMLAR
nobita88
16 Kasım 2020 06:03

I'm really stupid, can't even protect that person. If you make your partner cry, would you still be lovable? You know you are wrong, but you will never forgive. The one who ever hurt my heart like I did. mapquest driving directions

Parolamı Unuttum