Meksika'da Bir Adam NES Zapper Kullanarak Banka Soydu

Bankada işin ne, git ördek vur

Aranızdaki NES severler ya da eski topraklar NES Zapper'ı çok iyi tanır. Nintendo'nun bu kumandası Duck Hunt gibi oyunları oynamak için kullanılan, tabanca şeklinde bir kumandaydı ve daha sonra pek çok klon üründe de benzer tabanca kumandalarıyla karşılaşmıştık. İşte yıllar önce oyun oynamak için kullanılan bu kumanda kısa süre önce Meksika'da bir banka soygununda kullanılmış :)

Aklınıza hemen "ama NES Zapper gerçek tabancaya benzemiyor ki" diye gelmiştir, haklısınız da. Bir kere renkleri NES gibi, gri kırmızı. Ayrıca şekil olarak da tabancadan çok bilimkurgu filmlerinde kullanılan silahlara benziyor. Tabii bu cin arkadaş da bunun farkında olduğu için Zapper'ı siyah elektrik bandıyla kaplamış.

Soygunun ardından kısa süre içinde yakalanan bu şahıs meğer 15 ayrı suçtan aranıyormuş, suç serisini NES Zapper'la taçlandırmak istemiş anlaşılan.

NES Zapper, Genyo Takeda'nın icadıydı. 2017 yılında emekli olan Takeda, Nintendo açısından oldukça önemli bir isim. Oyuncuların oyunlarını kaydedebilmesi için NES kartuşlarına yedekleme bataryası ekleyen, Nintendo 64 için analog kol geliştiren ve Nintendo Wii üzerinde çalışmış isimlerden biriydi kendisi. Zapper'ı tasarlarken günün birinde böyle bir iş için kullanılacağı aklına gelmiş midir acaba?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum