Metal Gear Solid Filminin Yönetmeni Kojima'nın İzinden Gidecek

Kojima'nın izinden giderken kaybolma da

Metal Gear Solid filminin yönetmeni Jordan Vogt-Roberts (kendisini Kong: Skull Island'tan hatırlıyor olmalısınız) filmi hakkında yeni açıklamalarda bulundu ve Hideo Kojima'nın hikaye anlatım tarzını yansıtan bir film göreceğimizi söyledi. Eğer Vogt-Roberts aklındakileri hayata geçirmeyi başarabilirse benzerlerinden son derece farklı bir video oyun filmi seyredeceğiz demektir bu.

Jordan Vogt-Roberts, Collider'a verdiği röportajda Metal Gear Solid filminin özellikle de serinin sıkı hayranlarına hitap edeceğini söylerken, diğer yandan normal izleyici kitlesinin de filme hayran olacağını da eklemiş. Bu ikisini de aynı filmde başarmak hiç de kolay olmayabilir ama demek ki kafasında sağlam bir fikir var, öyle diyelim. "Filmde görev almıyor olsaydım bile senaryoyu okuduğumda 'vay canına' derdim." diyerek de merakımızı cezbetmeyi başardığını söylemeliyim.

Filmde Snake ve Big Boss'a ek olarak seriden çeşitli ünlü karakterler de yer alacak ama henüz bunların kim olduğu açıklanmadı. Yönetmen, serinin bu iki baş karakterini tanımlayan şeyin etrafındaki kişilerle olan ilişkileri olduğunu söylüyor: "Oyunda çoğunlukla bu karakterlerin yaşadığı trajedilere şahit olduk. Boss savaşlarının ardından bile bir şeyleri başarmış gibi hissetmek yerine üzüldüğümüz zamanlar oldu, bu Metal Gear'e özgü bir his. Yani bu karakterlerin etrafında da sağlam bir kadro olmak zorunda. Şu an uygun sayının ne olacağını belirlemeye çalışıyoruz"

Yönetmen filmin aynı oyun gibi duygusal olarak etkileyici olacağını ve Metal Gear Solid'i mümkün olan en iyi biçimde beyazperdeye taşımak için mücadele edeceğini de söylüyor. "İnsanlar bu dünyayı görmeye hazır" diyor Vogt-Roberts.

Daha önce de video oyundan film uyarlamaları söz konusu olduğunda oldukça iddialı söylemlerle karşılaşmıştık ama çoğu zaman sinemada karşılaştığımız şey bir hayal kırıklığından ileri gidememişti. Arada elbette istisnalar çıkıyor, Metal Gear Solid'in de bu istisnalardan biri olmasını umuyorum kendi adıma. Özellikle de seriyi tanımayan izleyicilerin bu muhteşem dünyayla ilgili yanlış fikirler edinmeleri hiç de hoş olmaz çünkü.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum