Metal Gear Solid İçin Bir Remake Yoldaymış

Konsol versiyonunun PS5’e özel olacağı da iddialar arasında

Konami ve Kojima arasındaki anlaşmazlıkla birlikte devamı konusunda tereddütler oluşan, Metal Gear Survive ile de eleştiri oklarını üzerine çeken Metal Gear serisini yeni nesil konsollarda da görmek isteriz elbette. Bunun mümkün olup olamayacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz. Seriye yeni bir oyun gelir mi gelmez, gelirse ne zaman gelir, bunu şu aşamada söylemek güç, ancak serinin takipçilerini heyecanladırabilecek bir iddia ortaya atılmış durumda.

Önce de sızıntı haberler vermesiyle bilinen RedGaming Tech Youtube hesabında dile getirilen iddiaya göre, Metal Gear Solid (ki kendisi PS1 için çıkan bir oyundu) yeniden yapımıyla (remake) karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu yeniden yapım PC ve PS5 için çıkış yapacak.

İddianın kaynağının kuvvetli olduğunu, bu kaynağa göre oyunun bir remaster değil tam bir remake olacağını ifade ediyorlar. İddianın devamında Metal Gear Solid 2, 3 ve 4’ün de yeniden çıkış yapacağını, ama onların büyük ihtimalle remaster olacağını da söylüyorlar. Bunların PS5’e gelip gelmeyeceği konusu ise belirsiz.

Seriyi yeni baştan oynamak isteriz elbette. Hele bir de Yakuza serisindeki gibi yeniden yapımlarla karşımıza çıkarlarsa çok daha iyi olur. Konami’nin aklında böyle bir plan olup olmadığını öğrenmek için kendilerinden gelecek resmi açıklamayı bekleyeceğiz artık.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
23 Eylül 2020 21:56

Kojima'dan sevgilerle: ''Hadi yine iyisin ha Konami.Silent Hill'i n'aptın, onu da mı remake'leyeceksin, yeni oyun yapamayacağına göre''. :D

Not: Kojima fanı değilim.

Parolamı Unuttum