Metro Exodus Steam'de 2 Günde 200.000 Sattı

1 yıl gecikmeye rağmen

Metro Exodus, Epic Games Store ve Steam arasında yaşanan olaylar herhalde Epic Games Store'un en tartışma yaratan hamlelerinden biriydi. Oyun aylarca Steam'de ön siparişte kalmıştı ama çıkışına kısa bir süre kala oyunun yayıncısı Deep Silver oyunu Steam'de satıştan çekerek 1 seneliğine Epic Games Store exclusive olmasına karar verdiklerini açıkladı.

Elbette bu karar çok ciddi bir tepkiyle karşılandı, serinin eski oyunları Steam'de olumsuz yorum bombardımanına tutuldu, Metro kitaplarının yazarı Dmitry Glukhovsky bile durumdan hoşnut olmadığını belirtmek zorunda kaldı.

Sonuç olarak bu kararın sorumluluğu Koch Media'ya kaldı ve bu olaylar yaşandıktan tam 1 yıl sonra, 18 Şubat 2020 tarihinde oyun Steam üzerinden hatırı sayılır bir indirim eşliğinde satışa sunuldu.

> Metro Serisinin Hikayesi #1 - Metro 2033

> Metro Serisinin Hikayesi #2 - Metro: Last Light

Embracer Group CEO'su Lars Wingefors, Steam'deki açılışın büyük bir başarı olduğunu söylüyor ve satışlardan son derece memnun olduklarını, iki günde şimdiden 200.000 kopya satıldığını belirtiyor. Wingefors ayrıca Steam'deki en büyük kitlenin "Asya'daki büyük bir ülke" olduğunu söylemiş ve ülke ismi vermemiş. Steam'de Çinli oyuncuların ne kadar fazla olduğunu bildiğimize göre bu ülkeyi tahmin etmek de zor olmasa gerek.

Sonuç olarak Metro Exodus nihayet Steam'e de geldi ve tüm tartışmalar artık geride kaldı.

YORUMLAR
sSnake
21 Şubat 2020 10:06

O kadar ağlama sızlamalara ve asılsız iftiralara rağmen sonuç olarak herkes kazançlı çıktı.

Ghost AssassiN
20 Şubat 2020 16:57

200 bin adet Steam fanboyu desek yanlış olmaz herhalde.Tabi tümü değil, istisnaları vardır ama Steam'e geçer geçmez satın alan bir kitle varsa, ben bunu Steam fanboyluğu olarak yorumlarım.Yanlış anlaşılmasın bunu kötü anlamda söylemiyorum, sonuçta herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır illa ki.

Parolamı Unuttum