Metro Serisinin Yazarı Epic Games Store Olayından Memnun Değil

Yakalandın Dmitry

Metro Exodus’un ani bir kararla Steam’den çekilip 1 yıl boyunca sadece ve sadece Epic Games Store üzerinden satılacak olması oyun dünyasını kısa sürede bir hayli karıştırdı. Katılanlar, katılmayanlar, tarafsız olanlar… her kafadan bir ses, her kafadan bir yorum çıkıyor. Tartışma büyüdükçe büyüyor.

Bu duruma nasıl bir tepki vereceği en çok merak edilen isimse Metro kitaplarının yazarı Dmitry Glukhovsky elbette. Yazar henüz herhangi bir resmi açıklamada bulunmasa da Instagram hesabından hayranlarından birine verdiği yanıt gözlerden kaçmamış.

glukhovsky-metro-exodus-001

aiz4ku: Haha! Kendi serini öldürüyorsun.

glukhovsky: Hayır, sadece bir kenarda durup öldürülmesini seyrediyorum.

Ünlü yazar daha sonra bu cevabı silmiş ama ne derler bilirsiniz, bir şey internete düştü mü sonsuza kadar orada kalır. Glukhovsky bu yorumun öncesinde oyunun Epic Games Store’a geçiş yapmasını eleştiren hayranlarından bazılarına neden öyle düşündüklerini sorup bu konu hakkında bilgi almaya da çalışmış. Oyuncuların büyük bir bölümü de Epic Launcher kullanmaya mecbur bırakılmaktan hoşlanmadıklarından, oyunlarının tek bir yerde toplanmasını dilediklerinden ve Epic’in çok az özelliği olduğundan yakınmışlar.

Başka bir hayranı, “En azından bu işten iyi kâr edeceksiniz,” dediğindeyse, “Maalesef bu kâr bana ait değil,” şeklinde cevap vermiş. Exodus’un Epic’e geçmesine tepki gösteren başka bir okurunaysa, “Bu kararı ben vermedim. Ben sadece hikâye yazarım, iş kararları vermem,” demiş.

Glukhovsky’nin ileride bu konuyla ilgili daha detaylı bir yorumda bulunup bulunmayacağı merak konusu.

Egemen Koku adlı takipçimize bu bilgiyi bizimle paylaştığı için teşekkürlerimle :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum