Metro Exodus'ta Da Kullanılan Denuvo 5.6'nın Kırılması Bir Hafta Sürmedi

Nedir bu Denuvo'nun çilesi

Metro Exodus ve Far Cry New Dawn'ı koruyan Denuvo kopya koruma teknolojisinin en yeni versiyonu da korsanlara yenik düştü. Her iki oyun da Denuvo'nun 5.6 versiyonunu kullanıyordu ve bu yeni versiyon yalnızca beş gün içerisinde kırılmış oldu.

Denuvo, Resident Evil 2 Remake ve Ace Combat 7'de kullanılan 5.5'in kırılmasının ardından yeni versiyonunu yayınlamıştı ama o da yeterli olmadı. Şimdilik bahsi geçen oyunlardan sadece Metro Exodus kırıldı ama Denuvo'nun bu yeni versiyonu da aşıldığına göre Far Cry New Dawn da bundan payını alacaktır bir iki güne.

Aslında artık Denuvo'nun bu kadar kolay kırılıyor olmasına alıştık ama benim asıl merak ettiğim bu firmaların oyunculardan aldıkları tepkilere rağmen (Denuvo koruması durduğu sürece oyun almayanlar var bildiğiniz üzere) gerçekten de Denuvo'nun korumasından faydalanıp faydalanamadıkları. Yani daha ucuz ve farklı bir sistem tercih etmek yerine, oyunlarını bir hafta bile koruyamayan bu sistemde ısrar etmeye devam edecekler mi acaba?

Bir diğer merak edilen soru ise bu gelişme üzerine Deep Silver'ın Metro Exodus'tan Denuvo'yu kaldırıp kaldırmayacağı. Diğer bazı stüdyolar gibi onlar da Denuvo'yu kaldırma yolunu seçerlerse oyunculara da daha iyi bir performans sunmuş olacaklar ve Denuvo boykotçularını da yanlarına çekebilecekler.

Metro Exodus şu an yalnızca Epic Games Store üzerinden satışta. Fiyatının yüksek olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, o durumda da indirime girmesini beklemenizi öneririm. Çünkü Engin'in incelemesinden de anlayabileceğiniz gibi özellikle de Metro serisini takip eden oyuncuların kesinlikle oynaması gereken bir oyun olmuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum