Metro Serisi'nin Yazarı Dmitry Glukhovsky, Epic Store’a Destek Çıktı

Çevir kazı yanmasın

Hatırlayacağınız gibi Metro: Exodus’un Steam’den Epic Games Store’a geçişiyle ilgili serinin yazarı Dmitry Glukhovsky’nin görüşünü daha önce sizinle paylaşmıştık. Ünlü yazar Instagram hesabındaki bir yoruma, “Serimin öldürülmesini izliyorum,” diye cevap yazmıştı. Ancak Glukhovsky daha sonra bu cevabını silmiş ve sessizliğe gömülmüştü. Şimdiyse tam tersi bir cevapla karşımızda.

Glukhovsky yine Instagram hesabı üzerinden hem İngilizce hem de Rusça olarak paylaştığı iki videoda özetle şöyle diyor:

“20 yıldan uzun bir süredir yazdığım hikâyeyi farklı ortamlara taşımaya çalışıyorum. Bunlardan biri de video oyunları. 4A Games’in çalışmaları, desteği ve kahramanca çabaları sayesinde bunu yapabildim. Harcadıkları çaba gerçekten de olağanüstü, ortaya çıkan sonuç da öyle. Aranızda oyunun Steam’e çıkmasını bekleyen ama dağıtımcı tarafından kandırıldığını düşünenler olduğu için üzgünüm. Oyunun dağıtımı tamamen onlara ait ve doğru kararı verdikleri konusunda onlara güveniyorum. Sizi üzdüğümüz için gerçekten üzgünüz. Umarım bize ihanet etmezsiniz. Çünkü biz size her zaman sadık kalmaya devam edeceğiz.”

> Metro Serisinin Yazarı Epic Games Store Olayından Memnun Değil
> Metro Exodus'un Yayıncısından Yeni Açıklama: ''PC'den Vazgeçmeyiz''

Glukhovsky gerçekte ne düşünüyor bilmiyorum ama bu videoyu niye çektiği ve önceki mesajı niye sildiği bence çok açık. Muhtemelen Deep Silver ve 4A Games’in ricası üzerine bu konuyla ilgili olumsuz yorum yapmaktan kaçınıyor ve aldıkları kararı desteklediğini göstererek oyunun alacağı olumsuz yorumları bir nebze düşürmeye çalışıyor. Sonuçta adamın yıllarını verdiği, en değerli eseri başkalarının aldığı kararlar yüzünden ateşe düşmüş durumda. Onu kim suçlayabilir ki?

Her hâlükârda Metro: Exodus artık 1 yıllığına sadece Epic Games Store’a özel olacak ve oyunu vakit kaybetmeden oynamak istiyorsak (Steam’den önsipariş vermeyenler hariç) hepimizin adresi şimdilik orası. Tabii bekleyip ucuzladığında Steam’den almak da mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Bakalım Epic, 4A Games ve Metro: Exodus bu sınavdan nasıl çıkacak? Cevabı 15 Şubat'ta...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum