Mick Gordon, Atomic Heart Gelirini Ukrayna'ya Bağışlıyor

Oyunun geliştiricisinin Rus olduğunu hatırlatalım

Özellikle de Doom müzikleriyle tanıdığımız Mick Gordon, gelecek hafta çıkacak olan BioShock benzeri Atomic Heart'ın da müziklerini yapıyor belki bilmediğiniz üzere. Ünlü besteci yaptığı açıklamayla oyundan elde edeceği tüm geliri Ukrayna'ya bağışlayacağını söyledi. Mick Gordon, gelirini Ukrayna'daki savaştan etkilenenlere yardım amacıyla kullanılması için Avustralya Kızıl Haçı Ukrayna Krizi Yardım Kampanyası'na bağışlayacağını belirtmiş.

Atomic Heart'ın geliştiricisi bir Rus stüdyosu olan Mundfish. Belki burada bir çelişki olduğunu düşünebilirsiniz ama Gordon bir yandan da Rus geliştiriciyi övmeyi ihmal etmemiş. Kendisine tamamen özgürlük tanındığını söyleyen Gordon, Mundfish'le çalışmanın büyük keyif olduğunu da eklemiş. Zaten açıklamasında da "Bu işgal Rus halkının değil, insan haklarını ve saygınlığını ayaklar altına alan otoriter bir rejimin kararı" diyor.

Tabii yine de bu durum Mundfish'in savaş konusunda pek de taraflı davranmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Ama bir yandan da Rusya'da Rus işgali karşıtı açıklamalar yapmanın insanın başına nasıl belalar açabildiğini bildiğimiz için bu sessizliğe pek de şaşırmamak lazım. Mick Gordon bu kişisel açıklamasıyla hem Atomic Heart'ın isminin de Ukrayna'ya destek mesajlarıyla birlikte anılmasını sağlamış, hem de Mundfish'in hedef tahtasına oturtulmasını önlemiş oldu aslında.

Atomic Heart 21 Şubat'ta PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series için çıkacak ve çıkış gününden itibaren Game Pass'teki yerini alacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum