Advertisement

Microsoft, Call of Duty'i Xbox Exclusive Yapmanın Karlı Olmayacağını Düşünüyor

Oyun çok platformlu olmaya devam edecek

Microsoft bir kez daha Activision'ın en karlı, en popüler serisi olan Call of Duty'nin geleceğine dair görüşlerini açıkladı ve Activision Blizzard satın almasının tamamlanması durumunda Call of Duty'nin çok platformlu olmaya devam edeceğini söyledi.

Satın almaya dair Brezilya'nın Ekonomik Savunma Yönetim Konseyine gönderdikleri belgede Call of Duty'nin PlayStation için çıkmayacağına dair endişelerin yersiz olduğunu, böyle bir hamlenin Microsoft açısından karlı olmayacağının altı çiziliyor.

"Yıllardır tüm stratejisi PlayStation oyunlarının exclusive olmasına dayanan Sony'nin exclusive içerik eleştirilerisine rağmen, gerçek durum Activision Blizzard oyunlarının rakip konsollara çıkmasını engelleme stratejisinin Microsoft için karlı bir strateji olmayacağıdır." diyor belgede.

Belgenin devamında böyle bir stratejinin karlı olması için gerekenler sıralanmış, Activision Blizzard oyunlarının exclusive olması durumunda Xbox ekosistemine katılacak oyuncu sayısının karlılık getirecek kadar fazla olmayacağından bahsedilmiş. Bu oyunların diğer konsollarda satışından elde edilecek gelirin, exclusive durumundan çok daha fazla olacağı da söylenmiş

Zaten Phil Spencer da daha önce yaptığı açıklamada Call of Duty'i PlayStation platformlarından uzaklaştırmak gibi bir niyetleri olmadığını açıkça söylemişti. Call of Duty serisi PlayStation'ın en popüler oyunları arasında; Vanguard ve Black Ops Cold War Amerika'da PlayStation'ın en çok satan birinci ve üçüncü oyunu olmuştu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum