Microsoft Da Warner Bros IE'yi Satın Almak İçin Devreye Girdi

Rekabet iyice kızışıyor

Microsoft, Warner Bros'un oyun departmanı Warner Bros. Interactive Entertainment'ı satın almak için devreye girdi.

The Information tarafından yayınlanan makaleye göre, Microsoft yeni nesil Xbox konsollarda elini yazılımsal olarak güçlendirmek adına Warner Bros IE'yi bünyesine katmak istiyor. Warner Bros'un şu anki sahibi AT&T, ama bu dev holding bir süredir Warner Bros ile yollarını ayırmayı planlıyordu.

Haberdeki kaynaklara göre Microsoft'tan önce Take Two Interactive, EA ve Activision Blizzard da potansiyel alıcı olarak devreye girmiş, ancak böyle bir durumda istediği taktirde Microsoft'un diğer adayları rahatça aşabileceğini tahmin etmek zor değil.

Warner Bros Interactive Entertainment bünyesinde faaliyet gösteren stüdyolar arasında Rocksteady, Monolith, NetherRealm, Avalanche gibi son derece önemli isimler var. Bu stüdyoların önemli oyunlarına bakıncaysa Microsoft'un bu satın alma gerçekleşse dahi bazı oyunları Xbox/PC'ye özel olmaya zorlamayacağını söyleyebiliriz (örneğin Mortal Kombat). Ama Microsoft şemsiyesi altına giren diğer stüdyolarda olduğu gibi yatırım ve tecrübe desteği bu stüdyolara çok büyük kazanç olur.

Elbette Warner Bros ile birlikte Batman, Harry Potter gibi IP'ler de el değiştirmiş olacak, zaten bu gibi isimler büyük yayıncıların iştahını kabartıyor olsa gerek. Bakalım Warner Bros, kimin elinde kalacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum