Microsoft Flight Simulator'daki 200 Katlı Binanın Sırrı Çözüldü

Melbourne'ün göz bebeği

Bu yılın en başarılı oyunlarından birinin Microsoft Flight Simulator olduğu şüphesiz. Oyunun OpenCritic ve MetaCritic not ortalaması hala daha 92 - 93 seviyesinde geziniyor ve ufak tefek kusurlarına karşı oyunculara inanılmaz bir deneyim yaşattığını söylemek mümkün. Bu ufak kusurlardan bazılarının sorumlusu da aslında oyunun tüm dünya haritasını çekip bire bir oyun içinde sunmasını sağlayan Bing Maps kaynaklı.

MFS'nin çıktığı günden beri konuşulan bir bina var. Eğer Avustralya'nın Melbourne şehrine uçarsanız sizin de karşınıza 200 katlı bir gökdelen çıkacak. Elbette Melbourne'de düşük katlı yapılar arasından böyle fırlayan bir gökdelen bulunmuyor ve bu binanın oyuna nasıl girdiği de merak konusuydu. Bazı oyuncular bunun nereden kaynaklandığını bulmak için ufak çaplı bir araştırmaya girmişler ve kaynağını da tespit etmişler.

Tüm sorun aslında zamanında açık wiki dünya haritası OpenStreetMap'te yapılan bir sayı hatasına dayanıyor.

BingMaps, 2010 yılından beri herkesin katkıda bulunabildiği OpenStreetMap'ten veri çekiyor aslında. Zamanında nathanwright120 ismindeki bir kullanıcı binalardan birini editlerken kat sayısı olarak yanlışlıkla 212 sayısını girmiş ve bu veri de BingMaps tarafından çekilmiş. Her ne kadar bu hata başka bir kullanıcı tarafından düzeltilip kat sayısı olması gerektiği gibi 2'ye düşmüş olsa da BingMaps verisi güncellenmediğinden ortaya oyunda gördüğümüz devasa gökdelen çıkmış.

Şimdi soru, daha şimdiden fenomen hale gelmiş bu binanın başına ne geleceği? Acaba Asobe oyunun gerçekçiliğine leke düşürmemek adına gerekli güncellemeyi yapacak mı, yoksa oldukça ilgi gören bu binayı olduğu gibi mi bırakacak? Siz yine de bu binayı görmek ve belki de üzerine iniş yapmayı denemek için elinizi çabuk tutun :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum