Microsoft, Game Pass Aile Paylaşımını Resmen Duyurdu

Resmi sayfası açıldı

Microsoft, Game Pass için Aile ve Arkadaş Paylaşımı sayfasını açtı, daha önce testler sırasında öğrendiğimiz fiyatların da hala geçerliliğini koruduğunu gördük böylece.

Sistem henüz sadece İrlanda ve Kolombiya'da test ediliyor. Bu yeni Paylaşım formülü ile tek bir hesabı 5 kişi birden paylaşabileceksiniz, bu da fiyatı paylaştığınız takdirde son derece ekonomik bir Game Pass anlamına geliyor.

Sistemin İrlanda fiyatı 22€ olarak belirlenmiş, normal Game Pass Ultimate aboneliğinin fiyatı ise 13€ idi. Microsoft mevcut planların yeni paylaşıma dönüştürüleceği zaman kullanılacak pariteyi de şöyle açıkladı:

  • 30 gün Xbox Game Pass Ultimate = 18 gün Xbox Game Pass Friends & Family
  • 30 gün Xbox Game Pass (Console) = 12 gün Xbox Game Pass Friends & Family
  • 30 gün PC Game Pass = 12 gün Xbox Game Pass Friends & Family
  • 30 gün Xbox Live Gold = 12 gün Xbox Game Pass Friends & Family
  • 30 gün EA Play = 6 gün Xbox Game Pass Friends & Family

Yani PC Game Pass üzerinden gidecek olursak, normalde 30 lira olan 30 günlük PC Game Pass'i Xbox Game Pass Friends & Family'e çevirince elimizde 12 gün olacak. Bu da Xbox Game Pass Friends & Family'nin fiyatının 75 TL olacağı anlamına geliyor. Bu da paylaşımla ilgili ilk sızıntılar geldiğinde yaptığımız hesaplamayla bire bir örtüşüyor.

Eğer sadece PC Game Pass kullananlardansanız o zaman en az üç kişi olmadan Xbox Game Pass Friends & Family'e geçmek mantıklı değil. Ama üç ve üstü, özellikle de beş kişi için müthiş hesaplı bir sistem oluyor bu. Game Pass Ultimate kullanıyorsanız yine her türlü kazançlı bir sistem olduğunu söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum