Microsoft, Game Pass İçin Aile Paylaşımı Testlerine Başladı

Game Pass'e beşinci aranıyor

Aile paylaşımı dediğimiz şey bence dijital abonelik servislerinin ve dijital kütüphanelerin en önemli özelliklerinden biri. Bu konuda Steam'i çok başarılı buluyorum mesela, benim kardeşimin kütüphanesine, onun da benim kütüphaneme tam erişimimiz var. Aynı oyunu iki kez almak yerine birbirimizin kütüphanesinden oynuyoruz, başarımlar, ilerlemeler, kayıtlar kendi hesaplarımızda tutuluyor.

Game Pass gibi harika bir sistemin bana göre en eksik kaldığı yön buydu. Aslında bazı yollarla aynı Game Pass hesabını paylaşmak mümkündü ama Aile Paylaşımı'nın avantajlarından faydalanılamıyordu. İşte bu durum değişmek üzere ve bu doğru tasarlandığı takdirde Microsoft hanesine doğrudan artı puan yazar.

Resmi Xbox sitesinde yayınlanan makaleye göre Microsoft Game Pass için Aile Paylaşımı planını test etmeye başladı. Bu sayede aynı abonelik ile beş kişiye kadar kullanım sağlanabilecek.

Testler ilk olarak Kolombiya ve İrlanda'da gerçekleştirilecek, bir Aile Paylaşımına katılan herkes oyunlara, içeriklere ve diğer avantajlara erişebilecek.

Microsoft Aile Paylaşımı planı için farklı fiyat tarifesi uygulayacak. Yapılan ilk testlerde bir aylık Game Pass Ultimate aboneliğinin bu yeni sistemde 18 güne dönüştürüldüğü gözlemlenmiş. Eğer fiyatı normal aboneliğin iki katı olacaksa, iki kişi kullanmak isteyenler için herhangi bir avantajı olmaz. Ama aynı Netflix, Disney+ gibi servislerde olduğu gibi 5 kişi bir araya gelip abonelik ücretini bölüşürseniz işte o zaman ortaya çok avantajlı bir fiyat çıkacak.

Game Pass Ultimate bizde aylık 45 lira. Yeni sistemde fiyatı 75 lira olsa, beş kişiye aylık 15 lira düşer.

PC Game Pass bizde aylık 30 lira. Benzer bir hesapla (30 günü 18 gün olarak hesaplarsak) yeni servisin fiyatı 50 lira olduğu takdirde ayda sadece 10 liraya Game Pass abonesi olma ihtimalimiz belirdi demektir.

Gerçek fiyatları ve özellikleri testler bitince öğreneceğiz, ama böyle bir girişime başlanmış olması bile heyecan verici.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum