Advertisement

Microsoft Geçen Sene Xbox Game Pass'ten 3 Milyar Dolar Kazanmış

Hiç de fena değil, ne dersiniz?

Brezilya Rekabet Otoritesi CADE, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili hazırladığı raporunda çeşitli abonelik servislerinin gelirlerinden de örnekler verdi. Buna göre Microsoft sadece geçen sene Xbox Game Pass aboneliklerinden 2.9 milyar dolar gelir elde etmiş. Bu da neredeyse 3 milyar dolarlık bir gelir anlamına geliyor, Game Pass'in sürdürülebilir olup olmadığını merak edenler herhalde sorularının cevabını almıştır.

CADE raporuna göre Microsoft'un dünya çapındaki gelirinin 2.9 milyar doları "konsollar için oyun aboneliği servislerinden" gelmiş ki bu da Xbox Game Pass demek oluyor. Burada ilginç olan bir detay ise bu gelir kaleminin içerisinde PC Game Pass'in bulunmuyor oluşu. PC'nin de eklenmesiyle gelirin çok daha yüksek olduğunu tahmin etmek mümkün.

Microsoft'un Xbox'tan elde ettiği gelirin (16,28 milyar dolar) yaklaşık %18'i, oyun ve servis gelirlerinin (12,581 milyar dolar) ise neredeyse %30'u Xbox Game Pass'ten.

Raporda Nintendo Switch Online'ın geçen sene 932 milyon dolar gelir elde ettiği, EA Play'in gelirinin ise yaklaşık 356 milyon dolar olduğu da belirtilmiş.

Rapordaki bu kısımlar, CADE'nin Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasına neden kısıtlamasız olarak onay verdiklerini açıklarken verdiği örneklerden oluşuyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum