Microsoft Gelecek Yıl Windows 10'a Destek Vermeyi Sonlandıracak

Geri sayım başladı

Windows 10 hayatlarımıza gireli neredeyse 9 yıl oluyor. 29 Temmuz 2015'ten beri kullandığımız Windows 10, Windows 8 ile kıyaslandığında gerçekten de oldukça cazip ve sevilen bir işletim sistemi olmuştu.

Ancak Microsoft Windows 11 ile benzer bir rüzgar yakalamayı başaramadı. Ben de dahil olmak üzere Windows 10 kullanan çok sayıda kişi, Windows Update'in ısrarlı "Windows 11'iniz hazır" mesajlarını görmezden gelmeye devam ederek Windows 10 ile yolumuza devam ediyoruz. Microsoft şimdi de elindeki son kozlardan birini oynuyor, Windows 10'a desteği sonlandırmak.

Microsoft'un resmi destek sayfasında yapılan açıklamaya göre Windows 10'a sunulan destek gelecek yıl, 16 Ekim 2025'te sona erecek. Bu sayfada "bu tarihten sonra Windows 11'e geçmezseniz ne olur, sistem güvenliğiniz Windows 10'a desteğin kesilmesinden nasıl etkilenir" gibi sorulara da cevaplar var.

Bu "Destek Sonu" sayfasında Windows 10 ile Windows 11 kıyaslamaları, Windows 11'in özelliklerini öne çıkaran açıklamalar da bulunuyor. 14 Ekim 2025 tarihinden itibaren Windows 10 kullanmaya devam edecek olan kullanıcılar ise şunlardan mahrum kalacak:

  •     Teknik destek
  •     Özellik güncelleştirmeleri
  •     Güvenlik güncelleştirmeleri veya düzeltmeleri

"Windows 10 bilgisayarınız çalışmaya devam etse de Windows 10 destek sonuna ulaştığında bilgisayarınız virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha büyük bir risk altında olacak" diyor Microsoft.

YORUMLAR
Atlas Estrella
27 Mayıs 2024 22:56

Microsoft yine aba altından sopa gösteriyor.

Parolamı Unuttum