Microsoft İkisi Tamamen Dijital Üç Yeni Xbox Versiyonunu Duyurdu

Dijitale geçiş hızlanıyor

Microsoft bu yılın sonunda piyasaya çıkacak ve daha yüksek depolama kapasitesine sahip üç yeni Xbox konsol versiyonunu tanıttı. Bunlardan iki tanesi tamamen dijital, bir tanesi ise diskli.

  • Robot White renkli 1 TB Xbox Series S
  • Robot White renkli 1 TB Xbox Series X
  • Galaxy Black renkli 2 TB Xbox Series X

Bunlardan beyaz renkli olanlar tamamen dijital, siyah renkli olan ise "özel versiyon" olduğu için disk sürücüye sahip. Ancak adı üstünde, özel versiyon, yani çok sınırlı sayıda üretilecek. Bu da Microsoft'un tamamen dijitale geçişi hızlandırmak için düğmeye bastığını gösteriyor.

Dijital olan Series S ve Series X konsollar, mevcut diskli versiyonlara göre daha pahalı. Series S için tavsiye edilen fiyat 350$ iken Series X'in fiyatı 450$ olarak belirlenmiş. Özel versiyonun fiyatı ise 600$.

Xbox başkanı Sarah Bond, sunum sırasında "yeni nesil üzerinde çok sıkı çalışıyoruz" dedi ama henüz ufukta mevcut konsolların Pro versiyonları görünmüyor.

Xbox'ın dijitale bu şekilde geçiş yapıyor olması "oyun korumacılığına" darbe vuracak bir girişim, çünkü Xbox konsolların geri uyumluluğunu düşünürsek bu durum ellerinde fiziksel Xbox oyunu olan kişiler artık bu oyunları yeni konsollarda oynayamayacaklar anlamına geliyor. Bakalım Xbox'ın gelecek planları nasıl şekillenecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum