Microsoft Japonya Çalışma Günlerini 4'e İndirdi, Üretkenlik Tavana Vurdu

Gol olur...

Haftada 4 gün çalışmak kulağa oldukça ilgi çekici geliyor. Hele ki bazı işçilerin haftanın yedi günü çalıştığı ülkemizde bu sistemi bir rüya olarak tanımlayabiliriz. Pek çok ülkenin parlamentosu benzer bir karar üzerinde ciddi çalışmalar yaparken Microsoft Japonya ilk adımı atarak dünyaya üretkenliğin önemini tekrar kanıtlamış oldu.

Microsoft Japonya ofisinin uygulamaya başladığı yeni sistemde işçiler haftada 4 gün çalışıyor. Ofisin verilerine göre bu durum hem çalışanları memnun ediyor hem de üretkenliğin yüzde 40 oranında artmasına olanak sağlıyor. The Guardian'ın haberine göre ofisteki tüm verilerde gözle görülür gelişmeler olmuş.


Örneğin çalışanlar bu sistem ile birlikte daha az izin kullanmaya başlamış. Fotokopi ve kağıt kullanımı konusunda da epey tasarruf eden firma, elektrik faturalarında da önemli farklar ölçmüş. Yapılan bir ankete göre çalışanların yüzde 92'si bu sistemden memnun kalmış (çok şaşırdık!).

Türkiye'deki pek çok işçinin 6, hatta 7 gün çalıştığı düşünüldüğünde bu sistemin ülkemize giriş yapması pek olası görünmüyor. Fakat Microsoft Japonya'dan gelen pozitif sonuçlar diğer büyük firmaların da sistemlerinde ufak değişiklikler yapmasına yol açabilir.

YORUMLAR
İlhanlı
6 Kasım 2019 20:13

5 günü geçtim 6 gün çalışanlar var bu ülkede. 

SevişenBoğa
6 Kasım 2019 13:29

Türkler de olmaz bu. Dünyada mesai saatleri bu kadar çok olup, hiç çalışmayan başka ülke yok sanırım. Para veriyoruz, ölsün gebersin ofiste. Ofisten çıktın yetmez. Telefon açık olsun. O da yetmez, whatsapp kur. İş başvurularında "whatsapp konusunda tecrübeli" diye de yazın bari.

Parolamı Unuttum