Microsoft, Metacritic’te 2021’in En Başarılı Firması Oldu

Bu zamana kadarki en yüksek ortalamaya sahip firma...

Metacritic, her yıl oyun dağıtımcıları arasında bir sıralama paylaşır. 2021 yılının listesi de açıklandı; zirvenin sahibi Microsoft oldu.

2021 içerisinde 10 farklı değerlendirmeyle (5 oyun ve bunların farklı platformlar için çıkan sürümleri) listeye giren Microsoft; 87,4 gibi gayet yüksek bir ortalama tutturmuş durumda. Microsoft’un oyunlarının tamamı “iyi” (good) olarak değerlendirilirken 3 tanesi (Forza Horizon 5, Psychonauts 2 ve Microsoft Flight Simulator’ın Xbox Series X versiyonu) 90’nın üzerinde bir ortalama tutturarak “muhteşem” (great) kategorisine girmeyi başarmış bulunuyor. Metacritic tarafından 12 yıldır gerçekleştirilen bu sıralamada ilk defa bir firma 85 puanın üzerinde bir Metascore elde etmiş oldu.

Listenin 2. Sırasında 81,3 puanla Sony (10 oyun – 11 değerlendirme) yer alıyor. 10 oyunu iyi kategorisine girmeyi başarmış, ama hiç birisi 90 puanı aşıp muhteşem kategorisine girememiş. Bununla birlikte Sony’nin ortalamasını düşüren de 62 ortalama ile Destruction All-Stars olmuş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yıl listenin zirvesinde yer alan Sega; bu yıl 77,6 puan ile 8. sıraya gerilemiş bulunuyor. Geçen senenin 2.si Annapurna Interactive ise, 18. sıraya kadar gerilemiş durumda.

Listenin ilk 10 sırası şu şekilde:

  1. Microsoft / Xbox Game Studios
  2. Sony
  3. Humble Games
  4. Activision Blizzard
  5. Bethesda Softworks
  6. Capcom
  7. Bandai Namco
  8. Sega
  9. Electronic Arts
  10. 505 Games

Bu liste sadece oyunların ortalama puanlarının göz önünde bulundurulduğu değil aynı zamanda firmaların o yıl kaç oyun yayınladıklarının ve bu oyunlardan kaçının kötü, kaçının muhteşem kategorisine girdiği gibi bilgilerin dikkate alındığı bir liste. Dolayısıyla, ortalama puanı 77,6 olan Sega, 78,3 puanlı Electronic Arts’ı geride bırakabiliyor veya ikisi de ortalama 80,6 puana sahip stüdyolardan Activision Blizzard 4. sırada yer alırken Capcom 6. sırada kalabiliyor.

Dilerseniz listenin tamamına şuradan göz atabilir, detaylarına bakmak isterseniz de şuradan görebilirsiniz. Ne dersiniz, 2022'de bu liste ne kadar değişir, yükselenler ve düşenler kimler olur?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum