Microsoft, Oyuncuları Yeni Nesle Geçmeye Zorlamayacak

Xbox One'ın ömrü bir anda uzadı

Microsoft'un bugün yayınladığı "Oyunculuğun Geleceği Sizsiniz" manifestosunda gerçekten de ilgi çekici çok sayıda detay vardı, ama sanırım bunlardan en önemlilerinden biri Microsoft'un "yeni nesle geçmeye zorlanmayacaksınız" sözüydü.

"Tüm Xbox oyuncularının, tüm yeni Xbox Game Studios oyunlarını oynayabilmesini istiyorum. Bu yüzden önümüzdeki birkaç sene boyunca yayınlayacağımız Xbox Games Studios oyunları (Halo Infinite) gibi, hem Xbox Series X, hem de Xbox One'da oynanabilecek. Sizi Xbox exclusive oyunlar oynayabilmeniz için konsolun çıkışıyla birlikte Xbox Series X'e geçmek zorunda bırakmayacağız." diyor Microsoft.

Ayrıca yine burada daha önceden bildiğimiz bir detay da tekrarlanmış ve Xbox One oyun aksesuarlarının (Xbox Elite ve Xbox Adaptive kontrolcü gibi) Xbox Series X'te de çalışacağı ve yeni kontrolcü almak zorunda kalmayacağımız da söylenmiş. Bugüne kadar oyun için yaptığınız yatırımlar sizinle birlikte yeni nesle taşınmalı diyor firma.

Şimdi elbette bu açıklama tartışma yaratacak. Sonuçta açık biçimde Xbox Game Studios bünyesindeki stüdyolardan yalnızca Xbox Series X'te çalışan bir oyunu uzun süre görmeyeceğimiz söyleniyor. Ancak bu aslında tüketiciler açısından bence iyi bir haber. Elinizin altında çok güçlü bir konsol olacak, Xbox Series X özellikleriyle çoğu oyunun çehresi değişecek ve Xbox One sahiplerinin oynadığından çok daha gelişmiş grafikler, özellikler ve performanslar alacaksınız. Üstelik kendinizi çıkış döneminde yeni oyunları oynayabilmek için konsol satın almak zorunda da hissetmeyeceksiniz.

Elbette Microsoft'un bu açıklaması sadece kendi stüdyolarını bağlıyor, o yüzden Xbox Game Studios detayı vurgulanmış. Yoksa diğer stüdyolardan mevcut nesli artık es geçen PS5 ve Xbox Series X oyunları mutlaka gelecektir. Ama Microsoft zaten burada exclusive oyunlardan bahsediyor, onlar da Xbox Game Studios bünyesinden çıkıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum