Microsoft, Project xCloud'un Çalışır Halini Android Telefonda Forza Horizon 4 İle Gösterdi

Yayın servisleri gerçekten de oyunculuğu etkileyecek gibi görünüyor

Microsoft dün gece yarısı yayınladığı Inside Xbox'ta önemli duyurulara ek olarak bir de Project xCloud'u çalışır halde gösterdi. Kafa karışıklılığı olmaması açısından bir konuya açıklık getirelim, çünkü ikisinin de kod isimleri birbirine benziyor: Project xCloud, Microsoft'un yayın servisi, Project Stream ise Google'ın yayın servisi.

Yayında xCloud'un Azure veri merkezlerinden birine bağlanan Android telefonda Forza Horizon 4 oynandığını görüyoruz. Kontrolcü olarak da cihaza Bluetooth üzerinden bağlanmış bir Xbox One kontrolcüsü kullanılmış.

Microsoft'tan Kareem Choudry, Project xCloud'un bu yazılımı çalıştırabilecek tüm cihazlarda Xbox One ile aynı deneyimi yaşatacağını söylüyor. Yani aynı bulut kayıtlarına erişebilecek, aynı hesabı kullanabilecek, arkadaşlarınızla bir araya gelebileceksiniz. Herkese açık testlerin de bu yıl başlaması planlanıyor.

Choudry gelecekte oyuncuların oyunları da aynı müzik gibi görmeye başlayacaklarını ve nerede olurlarsa olsunlar, ellerinin altındaki cihazları kullanarak aynı oyunu oynayabileceklerini söylüyor. Bu servis "iyi bir ağ bağlantısı" olan her yerde kullanılabilecekmiş. Ayrıca geliştiricilerin bunun için özel bir şey yapmalarına da gerek olmayacak, Xbox One'da çalışan her oyun ekstra bir şey gerektirmeden Microsoft tarafından herhangi bir cihaza yayınlanabilecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum