Microsoft, Türkiye Dahil Olmak Üzere Bazı Ülkelerde Xbox Konsol Satışlarını Durdurabilir

EMEA bölgesini ilgilendiren değişiklikler yolda

WccfTech haberine göre Microsoft EMEA bölgesinde (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Xbox konsolların satışını durdurmayı, sadece Game Pass, kontrolcüler ve Cloud özelliklere odaklanmayı planlıyor. Bu planlar Game Pass fiyatlarının yükselmesinin ardından ortaya çıktı, bu da Xbox cephesinin bu bölgelerdeki ana odağının Game Pass olacağına işaret ediyor.

Xbox Series konsols atışlarının EMEA bölgelerinde git gide azalıyor olduğu zaten bilinen bir gerçekti, bu bölgelerde oyuncular daha çok PlayStation 5, Nintendo Switch veya PC tercih ediyorlar. Ancak EMEA derken tam olarak hangi ülkeleri kast ettikleri de belirsiz, Avrupa'daki tüm ülkeleri listeye almak yerine Türkiye gibi satışların az olduğu yerleri tercih edeceklerdir büyük ihtimalle.

Microsoft zaten Xbox hizmetlerini kullanmak için bir Xbox’a ihtiyacımız olmadığını sürekli vurguluyor, zaten oyunlar da ilk gün itibariyle Xbox ile birlikte PC'ye de geliyor. Şimdi bir de Amazon Fire Stick'ler üzerinden bulut tabanlı olarak konsola hiç gerek olmadan da oyun oynama imkanı geliyor. Yani işin konsol kısmına eskisi kadar ağırlık vermemeye karar vermeleri şaşırtıcı değil.

Elbette bu durum gerçekleşirse aralarında bizim de dahil olduğumuz ülkelerde fiyatlarda kaçınılmaz bir yükseliş olacak. Resmi olmasa da alternatif yollarla Xbox konsolu tabii ki bulunur, ama ülkede bir distribütör olmayınca fiyatların ne noktalara gidebildiği de zaten hepimizin malumu.

Microsoft bu açıklamayı resmi olarak yaptığında umarım hangi ülkelerin etkileneceğini de net biçimde açıklar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum