Microsoft ve Activision Blizzard, Birleşme Anlaşmasını Ekim Ayına Kadar Uzattılar

Birleşik Krallık’tan da onay almak istiyorlar

Microsoft ile Activision Blizzard arasındaki anlaşma için en önemli engellerden birisi olan FTC ile ilgili dava süreci geçtiğimiz hafta Microsoft lehine sonuçlanmış, bunun üzerine bir de Sony ile bir anlaşmaya imza atılmıştı bildiğiniz üzere. Dolayısıyla, anlaşmanın sonuçlandırılması için çok da engel kalmadığını söylemek mümkün.

Ancak taraflar, anlaşmayı sonlandırma tarihini Ekim ayına almaya karar verdi. Aslında böyle bir hamlenin gelebileceği söyleniyordu, nitekim beklendiği gibi de oldu.

Microsoft Başkanı Brad Smith, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Activision ile birlikte, düzenleyici kurumlarla ilgili son pürüzlerin çözülmesi konusunda çalışmak için daha geniş zaman sağlamak üzere birleşme anlaşmamızın 18 Ekim’e uzatıldığını duyurmak istiyoruz. Avrupa Komisyonu ve diğer düzenleyici kurumlarla üzerinde anlaşmaya varılan tüm taahhütleri yerine getireceğiz ve Birleşik Krallık'ta gündeme getirilen konularda CMA ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlaşmayı nihayete erdirmek konusunda kendimize güveniyoruz” diyor.

Bu açıklamadan da anlaşıldığı üzere; Microsoft ve Activision Blizzard, anlaşmaya itiraz eden son kurum olan Birleşik Krallık Rekabet Kurumu’yla da bir konsensus sağlamak ve anlaşmayı en ufak bir pürüz kalmadan tamamlamak niyetindeler. Bu konuda çok da sıkıntı yaşamayacaklar gibi görünüyor, özellikle Sony’yle de bir anlaşmaya vardıkları göz önünde bulundurulduğunda.

Sonuç olarak; önümüzdeki 1-2 aylık süre içerisinde Microsoft ile Activision Blizzard anlaşmasının tamamlandığı ilan edilecek diyebiliriz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum