Microsoft, WordPad'in De Fişini Çekmeye Karar Verdi

28 yılın ardından emeklilik

Microsoft geçtiğimiz haftalarda Cortana'nın görevine son vermişti hatırlarsanız. Şimdiyse hedefinde bir başka Windows uygulaması var: WordPad.

WordPad, Windows 95'ten beri Windows işletim sisteminin bir parçası olan ve benim de açıkçası sıklıkla kullanmayı tercih ettiğim bir metin editörü. Word kadar dolu ya da NotePad kadar boş değil, ikisinin arasında gayet de kullanışlı bir tercih olarak görüyordum kendisini. Özellikle de formatting isteyen hızlı bir şeyler not almam gerektiğinde ilk açtığım uygulama her seferinde WordPad oluyordu.

Microsoft ise yaptığı açıklamayla artık WordPad'den vazgeçtiklerini duyurdu. "WordPad bundan sonra güncellenmeyecek ve Windows'un ilerideki bir güncellemesinde sistemden kaldırılacaktır. .doc ve .rtf gibi zengin metin belgeleri için Microsoft Word ve .txt gibi düz metin belgeleri için Windows Notepad kullanmanızı öneririz" diyor. Sistemde 3mb'tan bile az yer kaplayan güzelim uygulamadan ne istedilerse artık...

Microsoft'un Windows'tan kaldırmaya karar verip duyurduğu özellik ve uygulamaların listesini şu sayfadan takip edebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum