Microsoft Xbox One DRM Sisteminden Geri Adım Attı

Sony'nin sıradaki hamlesini bekliyoruz.

21 Mayıs (Playstation fanlarına oranla ülkemizde az sayıda da olsalar) Xbox severler için önemli bir gündü. Geldi çattı, Microsoft tanıtımını yaptı ve sunumun iyiliği kötülüğü göreceli olsa da bir ayrıntı çok kişinin aklına takıldı; Xbox One’ın kullanılmış oyunlara ve bağlantı gereksinimine getirdiği kısıtlamalar. 24 saatte bir internetten aktivasyonyapma zorunluluğu, kullanılmış oyunların satımından ücret talep edilmesi gibi ayrıntılar insanları kızdırmışken E3’te Sony’nin bu konuda benzer bir uygulamaya sahip olmayacağını açıklaması Microsoft’u bir nevi şamar oğlanına çevirdi.

Ama sonunda(tam da Sony’nin yayınladığı hatalı PS3 güncellemesiyle kullanıcılarının antipatisini kazandığı bugünlerde) yazılım devinin İnteraktif Eğlence Bölümü yöneticisi Don Mattrick("Netiniz yoksa Xbox 360 verelim" diyen arkadaş) bu kısıtlamalardan geri adım attığını Xbox’ın resmi sitesinde açıkladı;

“Xbox topluluğumuzdan aldığımız geribildirimin sonucunda, belli başlı konularda değişikliklere gittik. Offline Xbox One oyunlarının oynamak için internet bağlantısına gerek duyulmayacak. Sisteminizin ilk kurulumundan sonra asla oyununuzu oynamak için tekrar internet bağlantısına ihtiyaç duymayacaksınız. 24 saatte bir kontrol gereksinimi artık yok ve konsolunuzu istediğiniz yere götürüp orada oyununuz oynayabilirsiniz, Xbox 360’da olduğu gibi.

Disk üzerindeki oyunlarınızı takas etmek, kiralamak, satmak, hediye etmek ve ödünç vermek aynen bugün yaptığınız gibi. Oyunları paylaşma ve kullanmada herhangi bir sınırlama olmayacak.

Her ne kadar insanların çoğunluğunun Cloud temelli online özellikleri kullanacağına inansak da müşterilerimize hem fiziksel hem de dijital içerik sunacağız."

Söylenene göre bölge kısıtlamaları da ortadan kalkacak. Bir yerden aldığınız oyunu istediğiniz yerdeki konsola takıp oynayabileceksiniz ama kutulu aldığınız oyunlarınızı oynamak diskin konsolda olmasını gerektirecek. Bize göre hava hoş, rekabet kızışsın, patlamış mısırımızı aldık bekliyoruz, bakarsınız Sony yarın çıkıp multiplayer için ücret zorunluluğunu kaldırdığını açıklar :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum