Microsoft, Xbox Series İsmini Tescilledi

Gelsin yeni son harf takıları

Microsoft'un 12 Haziran'da Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisine "Xbox Series" ticari markasının tescili için başvurduğu ortaya çıktı. Bunda ne var diye düşünmüş olabilirsiniz, sonuçta bir diğer tescilli marka olan Xbox Series X'i zaten biliyoruz. Ancak Xbox Series X kendi ticari markasına sahip, bunda ise sonda herhangi bir harf yok. Bu da Microsoft'un "Xbox Series" ismini gerçekten de seri olarak kullanacağını gösteriyor.

Sony'nin sürpriz biçimde biri tamamen dijital olmak üzere iki farklı PlayStation 5 modeli tanıtmasının ardından gözler Microsoft'a çevrilmişti. Çok uzun zamandır söylentiler zaten Lockhart kod ismiyle, daha ucuz ve daha az özellikli bir yeni nesil Xbox konsolu göreceğimizi söylüyordu. Hatta bunun isminin Xbox Series S olabileceği de düşünülüyordu. Microsoft'un bu tescili, buna hazırlık yapıldığını gösteriyor.

Örneğin tamamen dijital bir versiyon çıkarıp ismine Xbox Series D diyebilirler, yani illa S kullanacaklar diye bir şart da yok. Ancak Microsoft'un bu ticari marka tescili, ileride ikiden de fazla sayıda konsol göreceğimize işaret ediyor olabilir. Çünkü diğer türlü aynı Xbox Series X'te olduğu gibi diğer konsolun ismini de ayrı olarak tescilleyebilirlerdi.

Microsoft'un yeni nesil konsolunun fiyatını ve başka modelleri olup olmayacağını çok büyük ihtimalle Ağustos ayı içerisinde öğreneceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum