Microsoft, Xbox Series'te Emülatör Kullanımını Kısıtlamaya Başladı

Bu emülatörler size ne etti?

Emülatör geliştiricilerinden gelen bilgiler Microsoft'un Xbox Series X ve S konsollarda emülatör kullanımını kısıtlamaya başladığını gösteriyor. Aslında Microsoft'un kendi mağaza politikasında "cihazlarımızda bir oyun sistemini veya oyun platformunu emüle eden ürünlere izin verilmemektedir" ibaresi vardı ama bugüne kadar bu konuda bir kısıtlama yaşanmamıştı. Her ne kadar resmi Xbox mağazasında emülatör bulup indiremiyor olsanız da bunları homebrew uygulama olarak konsola kurabiliyordunuz.

Şimdiye Microsoft bu imkanı da kaldırmış görünüyor. Emülatör veya diğer homebrew uygulamaları "bu oyun veya uygulama Microsoft mağaza politikasını ihlal ettiği için çalıştırılamaz" uyarısı veriyor.

Her ne kadar Developer modunu açarak istediğiniz uygulamaları kurmanız mümkün olsa bu moda erişim 20$ tutuyor. Ayrıca emülasyon dışında bir oyun çalıştırmak için de tekrar standart moda geri dönmeniz lazım. Yani uğraştığınıza değmeyecek.

Xbox Emulation Hub Discord üyeleri bu konuda bir sosyal medya kampanyası başlatmaya hazırlanıyor ve Microsoft'un kararını geri almasını umuyorlar. Bence ondan pek bir sonuç çıkmaz, ama emülatörlerin yasaklanması tabii ki konsol sahipleri için tatsız bir gelişme.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum