Microsoft, Yayıncıların Xbox Series X Güncellemeleri İçin Para Almasını İstemiyor

Son karar yayıncıların

VGC'nin haberine göre Microsoft, yayıncıların Xbox One oyunlarının Xbox Series X versiyonları için DLC şeklinde güncelleme paketi satmasını istemiyor. Microsoft, oyuncuların Xbox One versiyonlarını satın aldıkları oyunun Xbox Series X versiyonuna da ücretsiz olarak sahip olması gerektiği görüşünde. Firmanın üçüncü parti yayıncılarına bu bağlamda "tavsiyede" bulunduğu söyleniyor.

Tabii ki sonuçta bu kararda söz sahibi olan yayıncılar ve geliştiriciler, Microsoft'un bu konuda bağlayıcı bir kararı yok. Ancak Xbox Series X'in önemli özelliklerinden biri olan Smart Delivery desteği isteyen tüm oyunlara sağlanmış durumda. Microsoft bu özelliğin kullanılmasını zorunlu tutmadığı için daha şimdiden Electronic Arts gibi bazı yayıncı/geliştiricilerin kendi 'önerileriyle' karşımıza çıktığını gördük. EA, Fifa 21 ve Madden 21'de Dual Entitlement sistemini kullanacağını açıklamıştı, yani oyunun PS4 ve Xbox One versiyonlarını alan oyuncular PS5 ve Xbox Series X versiyonlarına ücretsiz geçiş yapabilecekler.

Microsoft, Smart Delivery özelliğinin oyunun çıkışından sonra getirilmesine izin vermiyor, yani oyunun Xbox One veya Xbox Series X versiyonları çıkmadan önce bu özellik desteklenmek durumunda. Oyun çıktıktan birkaç ay sonra "satışlar pek de iyi gitmedi, biz şu Smart Delivery'i deneyelim" diyemeyecek yani yayıncılar. Bu da yayıncıların bu özelliğin artısını eksisini değerlendirerek buna göre plan yapmasını gerektiriyor.

Ayrıca Microsoft Smart Delivery destekli oyunları tek bir ürün olarak değerlendirdiğinden nesiller arası kayıtlar, başarım uyumluluğu gibi özellikler de otomatik olarak gelmiş oluyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum